Niet Leuk!

Geplaatst: 29/01/2014 in persoonlijk
Tags:, , , ,

Woensdagmorgen,

Alles bij de hand voor het geval dat het fout gaat.

Alles bij de hand voor het geval dat het fout gaat.

Nu bijna twee dagen verder dat Sjan thuiskwam na een bezoekje aan de tandarts. Ze belde aan, iets dat ze normaal eigenlijk nooit doet. Dus ik dacht die heeft haar sleutel vergeten. Ik ontgrendelde de deur van binnen en zag in de monitor eigenlijk al hier klopt iets niet. Er stond een en Sjan aan de deur met een dik ademhalingsprobleem. Toch mee naar boven gegaan even gezeten en ze voelde zich toch redelijk snel weer wat beter.

Maar om een lang verhaal kort te maken. Het duurde niet lang of we zaten op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis. En wat je dan daar in gang trekt dat is ongelooflijk. Er komt een trein van hulpverleners op gang. Ze kreeg onmiddellijk zuurstof toegediend. Zelfs in rust op de brancard moest er bijna 15 ltr zuurstof bij om nog niet eens tot een waarde van 1000% te komen. Echt een serieus probleem dus. Na het eerste bloedonderzoek werd al snel duidelijk dat het vermoedelijk een longembolie zou zijn. Ook het behandeltraject alsof het een embolie opgestart. Mocht dat niet het geval zijn dan is er geen man overboord nu alleen tijdwinst.
Uiteindelijk moet een CT-scan met contrastvloeistof duidelijkheid geven of het echt om een longembolie gaat. Uit het bloedonderzoek kwam naar voren dat haar nieren niet helemaal functioneerden zoals het zou moeten moest eerst met een infuus haar nieren goed gespoeld worden omdat ze anders niet in staat waren om goed om te gaan met de contrastvloeistof voor de scan.
De scan wijst uit: “met 100% zekerheid een embolie, meerdere stolsels gevonden”! Dan dient zich onmiddellijk de volgende vraag aan. Waar komen die stolsels vandaan? De benen is het meest voor de hand liggende antwoord. Doordat Sjan al een paar maanden niet hardloopt en weinig wandelt omdat ze last heeft van een hielspoor zou dat een oorzaak kunnen zijn. Er wordt dus een echo gemaakt van de benen. Absoluut schoon.
Het volgende aandachtspunt in het onderzoekstraject zullen haar nieren zijn. Gaat een samenspel worden tussen de longarts en interne geneeskunde.

Gelukkig is het inmiddels zover dat Sjan zich nu redelijk goed voelt. Zuurstoftoediening is teruggebracht naar ongeveer 2 ltr per min. Nou is dat nog steeds wel zonder enige vorm van inspanning. ik verwacht een revalidatie traject dat wel enige tijd in beslag zal nemen.
Ze was gisteren in ieder geval zo alert dat ze me verteld: “je gaat nu naar huis doe je loopspullen aan en ga een toer maken”  Ze schatte dat goed in dat ik dat even nodig had. Het rare was wel dat je jezelf amper onder controle hebt over het looptempo. Ik liep ruim 15 km over echt een zwaar parcours en was royaal binnen 1:30 u. terug. Volgende keer maar weer gewoon doen.

Een start van 2014 die je niet echt een droomstart kunt noemen.

Advertentie
reacties
 1. John schreef:

  Ik loop duidelijk nogal achter met het lezen van blogs en dus ook deze ontwikkeling. Hopelijk is Sjan inmiddels verder, liefst helemaal hersteld. Sterkte!

 2. langzaamaan schreef:

  Ik hoop dat het snel beter gaat met Sjan en dat ze snel de oorzaak hebben gevonden zodat het ” probleem” opgelost kan worden! Sterkte!!

 3. Esther schreef:

  Hopelijk knapt Sjan weer snel op en mag ze naar huis. Thuis herstellen is wel zo fijn! En ze heeft gelijk, af en toe moet je tijd voor jezelf nemen en je hoofd leeg lopen en energie tanken, zodat je er daarna weer helemaal voor haar kunt zijn. Beterschap en sterkte!

 4. Andrea schreef:

  Ai heel veel sterkte voor jullie beiden Tiny! Hopelijk wordt de oorzaak snel gevonden en kan Sjan vlot herstellen. Beterschap!

 5. robviveen schreef:

  heel veel sterkte voor jullie allebei en beterschap voor Sjan.

 6. Inge schreef:

  Jee, Tiny, wat schrikken moet dat zijn geweest! Ik wens jullie beterschap voor Sjan. Sterkte ermee! Groet Inge.

 7. Margriet schreef:

  Ik wens jullie het allerbeste. Beterschap voor je vrouw, Tiny. Sterkte voor jullie alletwee.

 8. Elsa schreef:

  Beterschap en sterkte samen! Zo te lezen is ze wel in goede handen.
  Wel lief dat ze je eropuit heeft gestuurd. En herkenbaar dat je dan totaal niet op je tempo let. Van de omgeving heb je vast ook weinig meegekregen.

 9. lopenenfietsen schreef:

  Oeps zeg, dat is schrikken! Leg je vrouwtje maar goed in de watten en wens haar veel beterschap! En zelf op tijd wat gaan rondhossen zodat je zelf ook op de been blijft!

 10. Jacqueline schreef:

  Heel veel beterschap voor Sjan en sterkte voor jullie allemaal.

 11. djaktief schreef:

  O wat schrikken Tiny voor jullie. Ik hoop dat ze gauw achter de oorzaak komen en dat er wat aan te doen is. Ik zit nu zelf nog in een ziekenhuisbed en ik weet precies wat je bedoelt met die ‘trein hulpverleners’. Iedereen stelt zich voor en wil iets of doet iets of zegt iets. Daar word je tureluurs van. Goed om even te rennen.

  Warme groeten voor jullie en de beste wensen voor de gezondheid,

  Dorothé

 12. Ruth schreef:

  toch wel verschieten hoor, gelukkig waren jullie er snel bij en werd ze direct correct geholpen hé. Hou jullie sterk daar en heel veel beterschap voor Sjan! xxx

 13. ruud schreef:

  Heel veel sterkte Tiny en beterschap voor Sjan.

 14. Daniëlle schreef:

  Ook hier nog even een beterschapsgroet aan Sjan. En eigenlijk best lief dat je ze zelfs vanuit haar ziekenhuis bed erop uit stuurt voor een loopje!

 15. Martin schreef:

  Sterkte daar!!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.