Logboeken!

Geplaatst: 06/02/2014 in sport
Tags:, , ,

Donderdagmiddag,

Dit was ook duidelijk!

Dit was ook duidelijk!

Vandaag de dag is het geen kunst meer om je gelopen  kilometers te registreren.  Allerlei soorten en maten van GPS klokken worden daar voor gebruikt maar ook allerlei apps voor smartphones. Je kunt het bijna zo gek niet bedenken of het is er. Natuurlijk is het prachtig om dat nog eens terug te kunnen kijken maar ook vooral handig om eventuele vooruitgang te kunnen constateren. Vaak heb je het nog niet zo eens in de gaten dat je beter of juist slechter wordt. Neem je dan een training die je een jaar geleden deed dan merk je wel verschil of niet. Je hoeft je ook niet ieder jaar te verbeteren Ben je een bv. een wat oudere loper en je bent in staat om een jaar het leeftijdsverval tegen te houden dan is dat al een enorme winst.

Zeker in het begin dat ik begon met lopen was ik eigenlijk niet of maar amper geïnteresseerd in het registreren van mijn trainingen. Pas toen ik begon met de voorbereidingen van mijn eerste marathon (1993) kwam dat pas. Als ik in die tijd al een PC gehad zou hebben had ik dat daarmee kunnen doen uiteraard. Maar goed ik had zo’n ding toen nog niet. Dus dat moest op een andere manier. Mijn trainingen van destijds werden in korte bewoordingen opgeschreven in een kladblokje. Ik raakte die dingen op een bepaald moment kwijt. Ik wist niet waar ze gebleven waren. Tot het ogenblik dat ik met pensioen ging en mijn bureau helemaal leeg moest kwamen de kladblokjes achter een van de lades te voorschijn. Kennelijk ooit erachter geraakt. Niettemin was ik best blij de blokjes weer terug te hebben. Ik gebruik zo nog wel eens ooit bij het schrijven van een marathon schema. Nee…. niet voor de loopsnelheden van toen maar wel welk soort van training ik op welk moment tov van de marathon liep.

De 3 uur die ik vandaag liep zat op hetzelfde tijdstip voor de wedstrijd als destijds. Nu niet voor een marathon maar voor de Sallandtrail. Veel langer zullen mijn duurlopen op weg daar naar toe ook niet worden. Misschien op 23 februari in tijd maar niet zozeer in afstand.

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.