Lenteloop!!

Geplaatst: 24/02/2014 in sport
Tags:, ,

Maandagmorgen.

Voorjaar!!

Voorjaar!!

Kan een mooie lentedag treffender in beeld worden gebracht dan deze foto van een salamandertje dat we bij een korte stop om zand uit de schoenen te kunnen doen werd gevangen en vanzelfsprekend ook weer werd losgelaten? Ik denk van niet! Op het moment van deze foto waren we met een groep lopers al iets meer dan een uur onderweg om een route te lopen van ongeveer 30 km.

Gestart bij De Keien Atletiek met een groep van 25 lopers rond het middaguur.  Lopers geografisch gezien uit heel Nederland maar ook een paar uit België. Wat afspraken gemaakt over het looptempo en ja hoor dat werkt in het eerste half uur prima maar gaandeweg wordt toch een groep uiteen getrokken.
Het kan nu eenmaal niet anders als je van ons clubhuis vertrekt dan moet je langs de rand van het dorp over geasfalteerde wegen. Gelukkig is dat in de aanloop maar 3 km en begint daarna de route pas. Ik ben benieuwd naar een aantal debutanten die vandaag voor het eerst uit hun “loopbaan” een 30 km gaan lopen. De lopers kennende verwacht ik niet dat dat veel problemen gaat opleveren. Het is voor mij wel een punt van aandacht.

Op 16 km een korte stop om wat te drinken te eten en nog wat meer kletsen. Als ik het al nog niet wist dan kom je er nogmaals achter hoe open en toegankelijk ons loperswereldje eigenlijk is.
Na de herstart wordt de groep steeds iets verder uiteen getrokken en bij de doorgangen met hekjes steeds even gestopt om het weer tot een compacte groep te maken.

Met bijna 32 km op de teller zijn we terug op het thuishonk. Een paar kunnen het toch niet laten om toch nog wat rondjes op de baan te doen. Douchen, wat drinken en aanschuiven aan een buffetje want een lopend mens krijgt er wel trek van. Als ik onderweg al niet geweldig genoot dan is het nu wel. Trotse lopers die voor het eerst hun 30 km liepen blije gezichten om dat er weer een lange training goed verliep op weg naar hun voorjaarsmarathon.

Een van mijn weinige wensen zou zijn dat ik dit het volgende jaar weer mag organiseren. Wat een prachtige dag.

Het spreekt voor zich dat er wat plaatjes geschoten werden onderweg. Je kunt ze hier en hier bekijken. Ook werd er een filmpje gemaakt door Maurice.

Iedereen hartstikke bedankt.

Advertentie
reacties
 1. RunningHans schreef:

  Gaat jou zeker lukken volgend jaar… Zie je in Nijverdal

 2. Kitty schreef:

  Dank je wel voor de mooie loop Tiny… wanneer gaan ze de route asfalteren? ;-))

 3. Ruth schreef:

  heb er intens van genoten!! Heel hard bedankt voor de mooie dag Tiny!

 4. […] op uitstap naar Uden in Nederland, de thuishaven van m’n coach. Tiny organiseerde zijn jaarlijkse trainingsloop door zijn achtertuin, het natuurgebied Bedaf en […]

 5. Marco schreef:

  ps..het filmpje doet het niet meer

 6. Marco schreef:

  Wat een geweldig mooie route. Ik heb ervan genoten ondanks dat ik een meer asfalt loper ben. Mooie paadjes, veel afwisseling en als klap op de vuurpijl. .extra toeristische informatie verteld door Tiny. 🙂
  Volgend jaar zeker weer en gaan we hem op de nieuwe media nog meer promoten..

  gr

  Marco

 7. Nicole Verstappen schreef:

  Was idd een super dag ook al heb ik niet de volledige 30km gelopen. Stiekem jaloers op de rest! Extra doel erbij? Ja, volgend jaar de volledige 30km lopen!

 8. Marilotte schreef:

  Het was een superdag!! Bedankt voor de organisatie

 9. djaktief schreef:

  Hi Tiny,

  Ik hoop dat je wens uitkomt voor volgend jaar. Ziet er heel gezellig uit allemaal.

  Groetjes,

  Dorothé

 10. Inge Versluis schreef:

  Dank je wel Tiny!

 11. Esther schreef:

  Heerlijk zonnig dagje. In alle opzichten!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.