Nog ruim een week!

Geplaatst: 27/02/2014 in sport
Tags:, , , ,

Donderdagmiddag,

Wat mij betreft mag het volgende week zo gaan.

Wat mij betreft mag het volgende week zo gaan.

Nog ruim een week te gaan en dan is er de grote uitdaging voor 2014. Eens proberen of er nog de mogelijkheid in zit om een 50 km te kunnen lopen. Hiermee gehoor gevend aan mijn gedachte of ik dat ooit nog eens zou kunnen. Over 10 dagen weet ik het of dat het lukte of niet. Als het me lukt ben ik dan een tevreden mens? In ieder geval zal ik blij zijn dat ik het heb geprobeerd. En als het niet lukt? Dan ben ik in ieder geval een tevreden mens dat ik het heb geprobeerd. Door een poging te ondernemen om van start te gaan kan ik mezelf nooit het verwijt maken deze uitdaging uit de weg te zijn gegaan.

Als je zo’n uitdaging met jezelf aangaat moet je ook de voorwaarden en consequenties aanvaarden die ermee gepaard gaan. De trainingen die er te doen staan uitvoeren. Ja…. wel de trainingen uitvoeren binnen de grenzen van je belastbaarheid. En daar zit ‘m nou net in. Waar ligt die belastbaarheidsgrens? Ik heb dat voor mezelf eens uitgedokterd in het voorjaar van 2008. Gewoon net gedaan alsof ik een marathon zou gaan lopen en kwam toen tot de ontdekking dat wanneer ik weken ging maken van net 100 km dat dan de problemen kwamen. Pijntjes hier en pijntjes daar.

Nu zijn we inmiddels weer 6 jaar verder dus die 100 km per week daarvan kan ik wel zeggen dat moet ik nu niet meer doen. Mijn langste week in deze voorbereiding is bijna 90 km geweest. Daar zal ik mee moeten doen. Maar even zo goed als bij ieder ander slaat ook bij mij de twijfel toe of het wel lukt.
Maar nogmaals in beide gevallen een tevreden mens gewoon omdat ik een poging heb ondernomen om gehoor te geven aan het gevoel: “zou ik het nog eens kunnen?” Volgende week zaterdag zal ik het weten. Ben er wel steeds nieuwsgieriger naar. Wat ook steeds meer in mijn gedachte opkomt is de uitspraak van Tonnie Dirks: “niet lullen maar lopen!”

Kortom volgende week zaterdag gewoon doen!!

Advertentie
reacties
 1. tanjaslagter schreef:

  Poeh. 50 km. Dapper hoor! Heel veel succes!

 2. Bertus schreef:

  Tiny, het zal niet met twee vingers in de neus gaan maar het gaat je zeker lukken. Belangrijk: begin vooral rustig! na een km. of 6 komt er een latig gedeelte met drie stevige klimpartijen en afdalingen. Spaar je de eerste 5 km. een beetje zodat je deze klimmetjes goed doorkomt. Daarna is het een heel stuk vlak. Succes!

 3. johannesdeloper schreef:

  Leuk, bij de eerste 50 van je was ik er bij. Toen bleef ik steken op 42, nu laat ik het in het mooie Salland bij 25. Denk er om dat het een trail is, dus even bijkomen en wandelen op zware hellingen mag en even een praatje maken bij een drankpost is ook geen schande. Gewoon genieten en rustig aan, dan zitten die 50 er op voor je het weet!

 4. Elsa schreef:

  Aan je instelling zal het niet liggen en aan je voorbereiding ook niet. Het gaat dan ook vast lukken.
  Lopen en genieten, voor je het weet ben je een heel end verder!

 5. Jan Van de Erve schreef:

  Jij kan dat, Tiny. Gewoon in blokjes van 10 km indelen en voor je ’t goed en wel beseft hoef je nog maar 1 blokje!

 6. Ruth schreef:

  en tuurlijk kan jij dat gewoon doen hé, jouw voorbereiding was gewoon toch top (en dat weet jij als coach zeker zelf als de beste ;-)). Alvast héél veel succes gewenst Tiny!

 7. djaktief schreef:

  Toch kun jij mooi ‘lullen over lopen’ op je blog Tiny. Ik lees het graag.

  En de spreuk van John Bingham luidt toch: the miracle is not that I have finished.. the miracle is that I had the courage to start.’ Goede tapering gewnst.

  Groetjes,

  Dorothé

 8. fredgonn schreef:

  Het zou mij niets verbazen als het jou gaat lukken! Het lijkt mij mega-zwaar maar met jouw ijzeren conditie…

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.