Hoe pakt het uit?

Geplaatst: 02/03/2014 in sport
Tags:, , ,

Zondagmiddag,

overwinning of teleurstelling?

overwinning of teleurstelling?

Als je voor een aantal mensen een begeleidingsschema maakt om te werken naar een bepaald doel toe dan is het altijd maar afwachten hoe dat gaat uitpakken. Werkt het wat je voor ogen hebt? Vind je de juiste verhouding tussen de trainen en rust? Lukt het om iemand 4 of 5 keer per week actief te krijgen of speelt de factor tijd zo’n grote rol dat je met 3 keer trainen aan je tijdsinvestering zit. Hoe zit het met iemands blessuregevoeligheid? Zijn er werkomstandigheden die van invloed zijn zijn op de rust? Het zal duidelijk zijn dat iemand met een heel actief beroep wat meer tijd nodig heeft om te herstellen van een training of een wedstrijd.

Allemaal factoren die van invloed zijn op een schema. Je past alle zaken die dan van invloed zijn bij elkaar en schrijft dan de leidraad waarlangs men naar het doel wordt geleid. En je kunt nog zo goed de voorbereidingen gedaan hebben op een dag van de waarheid, de wedstrijddag, kan er van alles mis gaan. Op het weer bv. daar heb je geen enkele invloed op. Dat moet je nemen zoals het komt. Is de vorm van de dag er! De ene is de andere dag niet.
Maar je snapt wel dat deze tijd waar velen zich voorbereiden om een halve dan wel hele marathon lopen veel vragen oproept. Niet alleen bij de loper of loopster zelf maar ook bij de schema schrijver. Lukt het op de dag van de waarheid.
Hoe deel je in de vreugde als een doelstelling gehaald werd maar nog belangrijker hoe deel je in de teleurstelling als het doel niet werd gehaald? In ieder geval is het in een weekend altijd spannend als de uitslagen binnenrollen.
De eerste  uitslag van gisteren is binnen. Ruim 4′ van haar PR af op een HM en op het podium!

Advertentie
reacties
  1. loopmaatje schreef:

    Ik denk als trainer dat je daar heel veel voldoening bij hebt ! Mario deed dat in de tijd voor mij ! Ik ben hem nog altijd dankbaar , spijtig dat hij het nu te druk geeft 🙂 .

  2. djaktief schreef:

    Het lijkt me nog lastiger om af te wachten hoe het uitpakt dan om zelf te lopen. Genieten van goede resultaten lijkt me niet moeilijk maar weer iemand enthousiasmeren na een tegenvaller dat is de kunst.

  3. Elsa schreef:

    Ik kan me voorstellen dat je dan als trainer ook trots bent. Gefeliciteerd!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.