Carnavalsmaandag!

Geplaatst: 04/03/2014 in sport
Tags:,

Dinsdagmorgen,

Winnaars van de schoenen. Keiendames!

Winnaars van de schoenen. Keiendames!

Vaak, zeg maar ieder jaar, als we tegen het einde lopen van de duurtraining richting een voorjaarsevenement staat er 2 uur op het programma op carnavalsmaandag. Natuurlijk merk je dat. Carnavalsmaandag staat in Uden altijd in het teken van de baggemèrt. Een knipoog naar de vroegere veemarkt in Uden waar in mijn beleving naast de gebruikelijke handel bijna alleen varkens werden verhandeld. In een klein café op de kop van het marktplein werden de betalingen afgewerkt. Je snapt dat er een borreltje(of meerdere) bij hoorde. Ook voor datzelfde café is er nu op maandagmiddag een blaaskapellenfestival. “Toetternietoe”
Als je als Udenaar naar beide evenementen gaat dan ben ik er nagenoeg zeker van dat je ’s avonds geen duurloop van 2 uur meer gaat maken.

Zodoende gisterenavond maar een klein gezelschap. Het geeft ook al eens de gelegenheid om iets uit te proberen voor wat de route betreft. Dus een stuk gelopen wat normaliter niet in de winterroutes zit gewoon om dat ik dacht dat het er te donker zou zijn. En je merkt het als je niks probeert dan kom je er ook nooit achter. De duisternis viel alleszins mee maar nou was het gisteren ook mooi helder weer.
Nou hoor ik al weer vragen van:  “liep jij die 20 km zo mee? Moet je geen gas terugnemen voor a.s. zaterdag?”  Ja… ik liep de volle twee uur mee. Als er normaal een dag rust tussen de trainingen zit voor de volgende weer aan de beurt is moet ik toch ook voldoende hersteld zijn. Nu zit er 4 dagen tussen.
Komt ook nog bij dat een goed lijf snel hersteld is en een slecht lijf helpt het toch niet. En wat dan nog al zou ik zaterdag eens een kwartiertje of zo langer onderweg zou zijn. Ik lig daar niet wakker van.

Wat hadden overigens de thuisblijvers pech het was een superavond om te lopen. Helder, niet koud en nagenoeg zonder wind. Kom maar op met zulk soort weer zaterdag!

 

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.