Padzoeker!

Geplaatst: 10/04/2014 in sport
Tags:, ,

Donderdagmorgen,

Het start-en het eindpunt.

Het start-en het eindpunt.

Nog maar 9 dagen en dan mag ik in Hulst van start om over een marathonafstand naar Terneuzen te lopen. De marathon van Zeeuws Vlaanderen. Samen met Ruth en Adelheid gaan we er een trainingsmarathon van maken. De twee dames hebben eind juni de Mont Blanc Marathon op hun lijstje staan en mogen best eens een wat langere duurloop hebben dan 3 uur. In Zeeuws Vlaanderen hebben ze nu de kans.
Normaal is mijn langste duurloop voor een marathon 2 weken van  te voren. Vandaag maar eens gebroken met die traditie. Dus om twee redenen vandaag mijn langste.

De eerste reden is uit een ver verleden. Mijn trainer in de beginjaren ’90 liet ons in de voorbereiding op een marathon ook nog de langste duurloop maken op de 9de of 10de dag voor het evenement. Op zich gingen toen die marathons zeker niet slecht maar nu weet ik door ervaring waarschijnlijk een onderscheid te maken of dat er verschil is. De periode dat je last kunt hebben van een PMS is in elk geval een halve week korter.

Een stukje naar boven.

Een stukje naar boven.

De tweede reden. Op Hemelvaartsdag wil ik altijd een duurloop maken van ongeveer 3 uur verdeeld over twee verschillende lussen van 15 km. De eerste lus gaat om 8 uur van start op de parkeerplaats van bezoekercentrum De Maashorst. Het tijdstip heeft dan nog iets in zich van dauwtrappen. Na 90′ zijn we daar weer terug. Diegene die maar 15 km mee willen stappen daar uit en diegene die niet zo vroeg wilden stappen daar gewoon in. Uiteraard pakken we hier een korte rust om wat te eten en te drinken en vervolgens gaan we lus twee in. In beide lussen zitten wel een paar stukken asfalt in gewoon om van het ene in het andere gebied te kunnen komen maar overwegend is de ondergrond zacht.

Welke van de twee lussen het mooiste is? Mijn voorkeur gaat uit naar de eerste lus. En waarom dan wel? Je bent dan lekker vroeg op pad en na 15 km heb je nog een hele dag voor je. En je hebt nog de mogelijkheid om door te gaan voor de tweede helft. Start je later dan heb je die mogelijkheid gewoon niet.

Na afloop ga ik meestal even naar het bezoekercentrum voor een kop koffie met een heerlijke kersenflap erbij. Er zijn weinig manieren om een dag beter te beginnen dan op deze wijze.

Om nou niet, zoals afgelopen maandag, het pad kwijt te zijn vandaag de hele route maar even nagelopen of dat je ook daadwerkelijk overal langs kon. Vandaar de titel padzoeker. Op één klein stukje na was er met de route niks mis.
Wil je meelopen op 29 mei zorg dan dat je op de parkeerplaats bent of om iets voor 8 uur of  om 9.30 u.

Soms moet er ook gewerkt worden!

Soms moet er ook gewerkt worden!

Advertentie
reacties
  1. […] van je gewicht gaat worden. Krachttraining? Zeker weten!! Een stukje van dit gebied nemen we op Hemelvaartsdag ook mee. Nu ik dit schrijf zou ik niet eens meer weten of dat het nog steeds regende of dat het […]

  2. Ruth schreef:

    vandaag ook m’n startnummer gehad voor de marathon, het komt wel heel dichtbij nu 🙂

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.