Koning van Spanje!

Geplaatst: 25/04/2014 in sport
Tags:, ,

Vrijdagmorgen,

Zo ziet er dat op sommige punten uit. De foto is van Ruth

Zo ziet er dat op sommige punten uit. De foto is van Ruth

Na de marathon van afgelopen weekend van de week voor mijn gevoel weer zo goed hersteld dat ik weer uitkijk naar de trail van 32 km in Gulpen. Vorig jaar liep ik hier voor het eerst en dat was me goed bevallen. Daarom dit jaar het nog maar eens proberen. Vanuit het achterveld krijg ik nog al eens te horen: “jij liep toch onlangs nog 5o km in Salland en nu die pittige trail in Gulpen. Is dat niet wat snel op elkaar”? Vergeten ze gemakshalve de marathon van vorige week even;-)
Oké… het kan dan best allemaal wel veel lijken maar mijn lijf doet het op dit ogenblik zo goed waarom zou ik niet profiteren van het moment. Niemand kan zeggen hoe lang het nog duurt maar als je boven de AOW leeftijd bent zijn de vooruitzichten en de blik op de toekomst toch wat minder lang dan dat je pas 30 bent of zoiets. Dus ik denk er niet teveel meer over na en ga ik lopen als mijn lijf het toelaat. En nu werkt het nog steeds.
De volgende vraag die je dan vaak krijgt is: “hoe ziet jouw trainingsweek er dan uit”?

Zo dus:

Deze dat lukte net om ze erop te krijgen!

Nu is het aanzienlijk droger dan vorig jaar.

Op maandagavond een rustige duurloop met een variatie in lengte van een uur tot aan twee uur. In de winter op asfalt in de zomer het bos in.
Dinsdag is een rustdag en wordt er niet gelopen. Woensdagavond heb ik een recreantengroep te begeleiden op de baan. Dat is een paar km. mee inlopen en het totale pakket aan oefeningen meedoen. Soms met een groepje een paar tempo’s meelopen om te luisteren. Te luisteren naar ademhaling en landing en afzet.
Daags naderhand op donderdag een rustige duurloop bijna altijd op zachte ondergrond.Ook hier een variabele lengte van 1 tot aan soms ruim 3 uur afhankelijk in welke fase voor een wedstrijd. Nu op dit moment heb ik nog in de middag van 5 tot 6 uur een groepje beginnende lopers te begeleiden op weg naar Bernhovenloopt warm. Dan is op vrijdag mijn volgende rustdag. Zaterdagochtend is er weer een baantraining te begeleiden van een recreantengroep. Ook hier alleen inlopen en alle oefeningen voor-en meedoen. Dan komt de zondag met het begeleiden van een groep overwegend dames. Hier probeer ik zelf bij de kern van de training ook mee te doen. Doe ik in elk geval nog iets van intervaltraining.
Zo kom in in de rustigste weken tot ongeveer 40 km en korter naar een langere wedstrijd toe loopt het op tot aan max. 80 km/week

Advertentie
reacties
 1. RunningHans schreef:

  Ik zie de laatste tijd steeds meer marathons en zware trails van je voorbijkomen. Hoe ouder, hoe sterker. Respect

 2. loopmaatje schreef:

  Dat noemen ze ook GENIETEN !!! 🙂

 3. Elsa schreef:

  Je bent er aardig druk mee, met al die trainingen. Maar wat lekker dat het zo goed gaat op dit moment. Geniet er maar van.
  Die Koning van Spanje lijkt me ontzettend mooi om te doen. Misschien wel een leuk doel voor volgend jaar…

 4. Ruth schreef:

  je moet er inderdaad van genieten dat je het allemaal nog zo vlot verwerkt en jij als coach herkent het beste de signalen wanneer het even wat minder mag hé. Geniet daar in Spanje 😉

 5. runninggerard schreef:

  Lekker blijven genieten Tiny. Trail is Gulpen is inderdaad mooi. Wens je vast veel plezier.

 6. Deborah Hamar schreef:

  Leuk om eens te zien wat voor trainingen een looptrainer heeft.

 7. djaktief schreef:

  Leuk inkijkje in je trainingsweek Tiny. Veel plezier in Limburg.

  Groetjes,

  Dorothé

 8. margriet schreef:

  Je hebt gelijk, Tiny, dankbaar zijn dat het lijf nog zo goed meedoet. Ik denk er precies zo over met mijn +AOW-leeftijd. Ik hoop je op 4mei ook even te kunnen ontmoeten.

 9. ruud schreef:

  Zo is dat Tiny; gewoon lekker lopen en ervan genieten zolang dat gaat!
  Eigenlijk, en ik ben dan nog een jaar of 10 jonger, doe ik dat ook zo

 10. jeeweetje schreef:

  Je krijgt er 2 km extra km’s bij. Volgens inschrijving en MST website is de lange afstand 34 km en bevat meer en nieuwe hoogtemeters ten op zichte van vorig jaar.

  Ik heb er zin in. Spreek je vast nog wel voor de start en mogelijk als ik (lang) na je binnenkom.

 11. wendysolar1971 schreef:

  Dan hoop ik je daar even de hand te schudden. Ik ben van plan de 10 km daar in het schone Limburg te lopen.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.