Heuveltraining?

Geplaatst: 27/04/2014 in sport
Tags:, ,

Zondagmiddag,

Zo'n bultje ongeveer!

Zo’n bultje ongeveer!

Vorige week en geïnventariseerd wie er op Koningsdag zou willen trainen op de baan. Met het aantal dat wilde was het niet noodzakelijk om met 3 trainers aanwezig te zijn. Mijn twee collega’s mochten een snipperdag opnemen. Maar ja…. soms lopen dingen ooit wat anders dan dat je dacht dat ze zouden lopen. Tijdens het klaarzetten van het trainingsmateriaal zag ik het eigenlijk al wel. De groep werd  een stuk groter dan gedacht.  Mocht ik alleen op pad met iets meer dan 30 lopers/loopsters.

Een mooie gelegenheid om eens af te wijken van het normale schema. Ik liet ze allemaal een 400-tje lopen op de binnenbaan en riep de tijden af die iedereen liep. Na voldoende rust lopen in baan 2. Probeer dat in dezelfde tijd te doen. Vervolgens een nog een aantal herhaling en daarbij steeds een baan opschuivend. Ja…ook hier komen de “tesnelstarters”van een kouwe kermis thuis.

Ze vonden het wel leuk om dat eens te doen.

Dan vanmorgen met de bostraining. Een beetje regen maar zeker niet hinderlijk of lastig. In elk geval is het stof nu wel weg. Bij deze groep noem ik een training geen “heuveltraining” want ze denken dat het niet leuk of veel te zwaar is. Het parcoursje(425 m)van vandaag zit achterin een venijnig bultje. In het eerste stukje iets meer dan vals plat maar vanaf halverwege  wat meer oplopend en met mul zand. En een kleiner vlak rondje van ongeveer 200 m. als rustrondje.
Ik wil graag dat iedere grote ronde op een behoorlijk tempo gelopen wordt en daarna de kleine ronde gebruiken om te herstellen. Deze oefening gaan we 40’aan een stuk doen. Voor de meest betekent het toch dat ze 9 keer dat bultje op moeten. Je hoeft dat geen heuveltraining te noemen om er toch een te laten zijn.

Tevreden snuiten!

Advertentie
reacties
 1. Elsa schreef:

  Leuke training!
  Dat van baan opschuiven heb ik nog nooit zo gedaan, klinkt goed.
  En een pittig stukje in het bos, waarbij het natuurlijk de kunst is om elk rondje ongeveer dezelfde tijd te klokken. Gelukkig hadden ze 9 kansen… 😉

 2. djaktief schreef:

  Hi Tiny,

  Heb ondertussen de ervaring dat ieder bultje helpt om je conditie te verbeteren en ik maak er daarom graag gebruik van, maar 9x hetzelfde stukje zou me wel gauw vervelen.

  Groetjes,

  Dorothé

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.