Gaat het wel door?

Geplaatst: 13/05/2014 in sport
Tags:, ,

Dinsdagmorgen,

De weg door problemen? Dwars er doorheen! In dit geval van het langs.

De weg door problemen? Dwars er doorheen! In dit geval in de lengte.

Nog juist even voordat ik wilde vertrekken om naar het bos gaan kreeg ik een mailtje: “Tiny gaat de training wel door”? De afzender kreeg een antwoord: “Waarom eigenlijk niet de training gaat toch altijd door”. “Nou ja” kreeg ik terug “het regent nog al”
Natuurlijk regende het nog al en het had de hele dag nog al geregend. Dat het nat zou zijn dat was wel duidelijk maar ik zag geen enkele reden om niet te gaan trainen en zeker niet op de maandagavond. Een van de leukere trainingen van de week. Mooie stukjes van ons natuurgebied laten zien nu de actieradius weer wat groter wordt.
Toch met een wat minder(16) grote groep op stap. In het eerste kwartier deed iedereen manhaftige pogingen om hun voeten zo lang mogelijk droog te houden. Zelf liep ik dat kwartier voorop met een grote glimlach want ik wist wel wat er gaandeweg zou gaan gebeuren. Dat gebeurde vroeger en dat zal na ons ook nog wel gebeuren. Eenmaal een beetje natte voeten is even later helemaal natte voeten. Een pad door de moeilijkheden kent maar een weg en dat is dwars erdoorheen.

Het lag in de bedoeling en dat gaf het schema ook aan om een loopje te maken van 90′. En of het nou door de regendruppels op mijn bril kwam dat weet ik niet maar op een stukje in de route kreeg ik het gevoel dat ik niet helemaal op de juiste weg zat. Wel op de juiste weg maar precies 180 graden de verkeerde richting. Ik moest wel even door voor een herkenningspunt. Gewaarschuwd dat we niet binnen de gestelde tijd terug zouden zijn had ik al. Dan wil je om de “tijdschade” zo veel mogelijk te beperken ook nog via de kortste weg terug. Ammehoela…paden weer geblokkeerd door dwars op het pad liggende bomen. Het betere klim- en klauterwerk. En dat beetje extra water dat er nu uit de lucht plenst dat nemen we op de koop toe.

Bijna 20′ langer onderweg geweest dan de planning. 20′ langer genoten van de plassen. 20′ langer kunnen ervaren dat je ook met mindere omstandigheden lekker kunt lopen. Ja…en nat dat was het.

Advertentie
reacties
 1. Elsa schreef:

  Soms is dat best lekker, zo’n waterballet. Maar inderdaad, je moet er eerst wel “even doorheen”.

 2. tanjaslagter schreef:

  Respect voor jou en al die lopers die gewoon op pad gaan bij veel regen. Als het zo hard regent, loop ik liever niet…

 3. djaktief schreef:

  Hi Tiny, zondag ook in de regen onderweg bedacht ik me dat regen op mijn kop geen kwaad kan. Je moet de regen er niet in laten komen want dan krijg je pas last, net als met allerlei andere dingen die je mentaal gaan bepalen. Maar om nog 20 minuten extra te gaan soppen is wel weer overdreven 😉

  Groetjes,

  Dorothé

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.