Afspiegeling?

Geplaatst: 22/05/2014 in sport
Tags:, , ,

Donderdagmiddag,

Een foto van hemelvaartsdag 2012

Een foto van hemelvaartsdag 2012

In de voorjaarsmaanden dan is het bij onze club vaak best druk. We proberen in elk geval voor iedere groep van pupil tot senior een baanwedstrijd te hebben. Zodat iedereen een thuiswedstrijd kan lopen. Afgelopen zondag een voor A-junioren en op 16 juni weer een wedstrijd voor de C-D jeugd. Ook maken er veel scholen gebruik van onze accommodatie voor hun sportdag.
En gisteren was het jaarlijks terugkerend militair kampioenschap. Voorheen een kampioenschap voor alleen de luchtmacht maar nu is het een open kampioenschap voor alle krijgsmacht onderdelen. Op een personeelsbestand van bijna 20.000 is het toch jammer dat er dan maar iets meer dan 100 atleten en atletes aan dit kampioenschap deelnemen. Of geeft het een afspiegeling van de sportiviteit van onze defensie weer?
Het is jammer voor al het werk dat er wordt ingestoken om een mooie wedstrijd te organiseren. Want of je nou een baanwedstrijd hebt met 100 of 500 deelnemers de hoeveelheid aan werk veranderd er amper door.

Op woensdagavond bij de training was er niks meer van te merken dat er wedstrijd was geweest. Alles was weer keurig in orde en opgeborgen op de plek waar de spullen thuishoren. Om iets na 21.00 u. was ik weer thuis. Een dagje atletiek heet dat.

En zoals gewoonlijk mag ik op donderdagmorgen met mijn loopmaatjes op stap voor een rustig duurloopje. Zijn we een halfuurtje onderweg komen we een drietal vogelaars tegen dan moet er even gekletst worden van wat ze zoal gespot hadden. Ze waren al iets vroeger op pad dan wij. Behalve het “gebruikelijke grut” zoals ze zeiden hadden ze een 4-tal roodborsttapuiten gezien een aantal veldleeuweriken. Met de roodborsttapuiten heeft het een aantal jaren wat minder gegaan maar hun aantal is nu weer groeiende.

Het zal nog wel eens iets gaan worden in de Maashorst. Onze route van vanmorgen is ook een groot deel van de eerste lus die we volgende week donderdag lopen met Hemelvaartsdag (29 mei). Meedoen? Gewoon even voor 8 uur aanwezig zijn op de parkeerplaats van het bezoekerscentrum “De Maashorst”.  Je kunt alleen de eerste lus meedoen. Je mag ook de alleen tweede lus, die overigens door een ander gebied loopt, meedoen of je loopt ze beiden. Doe je twee lussen dan loop je ongeveer 30 km. Geloof me een kop koffie met een verse kersenflap naderhand in het bezoekerscentrum dat smaakt. Daarvoor alleen zou je al meedoen.

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.