Niet alledaags!

Geplaatst: 05/06/2014 in sport
Tags:, ,

Donderdagmiddag,

zo nat was het dus!

zo nat was het dus!

Als je normaal gesproken een heel vast ritme op je loopagenda hebt dan is het al apart dat je daar soms van afwijkt. Soms moet je er al eens van afwijken door invloeden van buitenaf. Je kunt daar verder gewoon niet veel aan doen dan alleen je schikken in de rol die ze je opdragen. Een voorbeeld? Gisterenavond bijvoorbeeld  de baantraining.  Is het nog droog tijdens ons inlooprondje buiten in het park. Bij het begin van het oefeningen pakket gaat het stortregenen. We hebben eieren voor ons geld gekozen en de oefenplek is onder overkapping van de tribune komen te liggen. De plaats wijkt dan zo af van wat gebruikelijk is  en vraagt zeker een hoop omprovisatie niet alleen van de trainers maar ook van de atleten. Het vaste patroon is in elk geval doorbroken.
Niettemin is de uitvoering van de kern van de training niet in gevaar gekomen. Oké…natte voeten dat dan weer wel.

Die is ook weer wakker!

Die is ook weer wakker!

Het volgende voorbeeld van een doorbroken gewoonte overkwam me vanmorgen. Laetitia, een ultraloopsters, was voor haar werk in een plaatsje niet zo heel ver uit de buurt en zij wilde nog een duurloopje maken voordat ze zaterdagochtend vertrekt met haar team om de Roparun te lopen. Een compleet damesteam overigens.
Ze wilde dus een duurloopje maken maar het moest wel vroeg zijn want haar werk begon om 9 uur. Graag wilde ze dan voor die tijd ook nog douchen en ontbijten. We hadden afgesproken dat ze om 6.00 u. bij mij aan de deur zou zijn. Nou maakt mij dat tijdstip niks uit maar lopen zo vroeg in de ochtend dat overkomt me toch maar zelden. Afspraak is afspraak en om klokslag 6.00. u. vertrokken we ook. Ik had haar al wel enigszins gewaarschuwd dat we niet helemaal met droge voeten over zouden komen. Het betrekkelijk lange, natte gras zou zijn werk wel doen.

Wat een heerlijk loopje werd het. Het zonnetje was ons gezelschap. Oja.. het dreigde af en toe wel eens maar daar bleef het dan ook bij. Lekker bijgekletst en ondertussen mooie plekjes laten zien. Wat wil een mens nog meer?
En hoe zat het met de natte voeten? Helemaal gelukt.

Zo mag mijn agenda nog wel eens vaker worden onderbroken. Laetitia ik genoot er van.

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.