Leer je vrienden kennen!

Geplaatst: 15/06/2014 in sport
Tags:, ,

Zondagmiddag,

zoiets zie je op je bed niet!

zoiets zie je op je bed niet!

Afgelopen woensdag met “bernhoven loopt warm” liepen een behoorlijk aantal mensen mee die in maart begonnen zijn met start to run. Vervolgens zijn zij een trainingstraject mee ingegaan van 7 weken en hebben we ze met de club meegenomen om in die 7 weken een 5 km te kunnen lopen. Oké….ze liepen dan woensdag ruim 500 m. meer dus de prestatie alleen nog maar  groter. Nou is het de bedoeling dat ze instromen in de club over de diverse recreantgroepen.
Gisterenmorgen waren er bij de zaterdagochtendgroep al 10 nieuwe mensen aanwezig en als de schijn niet bedriegt komen er daar nog wel een paar bij. Altijd erg leuk om nieuwe mensen in de groep te mogen verwelkomen. Ik heb de indruk na gisteren dat ze zich snel bij ons gaan thuis voelen. Ik ben daar eerlijk gezegd niet zo bang voor. Voor de trainers weer een uitdaging om snel de namen te leren kennen.

Vanmorgen zoals gewoonlijk best vroeg wakker en ik dacht ik kan al wel naar het bos en dan loop ik voor mezelf een stuk vooraf. Het is vaak zo lekker om vroeg door het bos te struinen. Ben ik bijna weer terug bij Naat Piek kom ik Arjan met zijn dochter Ilana tegen. Arjan loopt op zaterdagmorgen ook op de baan en Ilana, een voetbalster wil er conditioneel beter op worden en loopt al een aantal maanden met haar vader op zondagochtend een duurloopje mee. Ze vindt zelf dat het conditioneel al een stuk beter gaat.

De foto is gemaakt door Arjan.

De foto is gemaakt door Arjan.

Dan kan ik aan de training voor de groep beginnen. Een stukje inlopen, wat oefeningen en dan een pittige kern te doen. De groep wordt verdeel in koppeltjes. Het tempoverschil maakt niet zoveel uit. Er zijn twee rondjes. Een rondje van 300-350 m. en eentje van 150-200 m. De start dan. Een loper van het koppeltje loopt de grote ronde op tempo ondertussen loopt de andere helft het kleine rondje rustig. Het is de bedoeling om elkaar af te lossen op het startpunt. Is de loper die het kleine rondje loopt te snel dan is die het wisselpunt al voorbij en daarmee laat hij of zij zijn maatje een stukje langer op tempo lopen. Ben je op het kleine rondje te langzaam en de snelle loper is al bij het wisselpunt voordat jij er bent dan beging jouw temporondje al iets eerder. De opdracht duurde een half uur.

Na zo’n training weet je meteen of dat je koppelgenoot wel een vriendje van je is of niet. Bij een oneven aantal loop ik zelf mee.

Advertentie
reacties
  1. xdaantje89 schreef:

    Wat een leuke manier van trainen! Ook goed om elkaar te leren kennen en om te leren wat je tempo is:)

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.