Werk genoeg!

Geplaatst: 20/06/2014 in sport
Tags:,

Vrijdagmiddag,

Klaar!

Klaar!

Straks is de eerste evaluatie van de wedstrijd “Bernhoven loopt warm“. Overigens onder het genot van een hapje en een drankje. Niet alleen een nuttige maar ook een aangename bijeenkomst. Maar goed het één is nog maar amper achter de rug en het volgende staat al weer op stapel. Morgen staat er een baanwedstrijd voor junioren op het programma. Een deelname van 250 jonge sporters en sporters. Als buitenstaander heb je het niet zo in de gaten maar er gaat best een hele hoop voorbereidingswerk inzitten. Als morgen de wedstrijd om 11.00 van start gaat dan zijn er door de diverse groepen al een hele hoop werkzaamheden uitgevoerd. Je moet alleen al maar eens kijken hoeveel juryleden je nodig hebt om alles in goede banen te leiden. Reken maar op 4 per onderdeel. Op het programma staan alle looponderdelen, sprintnummers, horden, 800 m, 1000 m. en de estafettes. De werponderdelen, speer, discus en kogel. De springnummers ver en op 2 matten hoog. Dan heb je de wedstrijdleider en de scheidsrechters, de bezetting van het wedstrijdsecretariaat en de materiaalploegen.
Alleen al bij de horden heb je vele handjes nodig. Ze moeten van 60 naar 80 m daarna verstellen naar een andere hoogte en verzet worden voor 100 m. Je moet voor het gemak de elektronische tijdwaarneming niet vergeten. En wat te denken van het kantine personeel. Geloof me als zo’n wedstrijddag achter de rug is en het is redelijk vlotjes verlopen dat er een behoorlijk aantal mensen echt blij zijn.
Wij hanteren bij onze club de stelregel dat ieder lid van onze club op jaarbasis 5 uren vrijwilligerswerk voor zijn of haar rekening neemt. Niet precies weten wat te doen? Er is keuze genoeg lijkt me.

In elk geval met een mooi groepje medewerkers vanochtend alle wedstrijdmaterialen al in orde gemaakt en gegroepeerd bijeengezet. De daadwerkelijke opbouw is dan morgen in relatief korte tijd voor elkaar.

Goed voorbereiden is al het halve werk. Ik ben er redelijk zeker van dat het morgen een mooie wedstrijd gaat worden.

Advertentie
reacties
  1. djaktief schreef:

    Dat is een flinke wedstrijd met 250 deelnemers en een hele kunst om alle onderdelen goed te laten verlopen. Ik wens je ‘vele handjes’ toe zodat het werk licht wordt.

    Groetjes,

    Dorothé

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.