Aanwas!

Geplaatst: 22/06/2014 in sport
Tags:, ,

Zondagmorgen,

Zo vol lag het gisteren ook weer.

Zo vol lag het gisteren ook weer. Het plaatje is van afgelopen najaar. Het was toen iets kouder.

De groepen die bij ons van start gaan bij Start to Run zowel in het voor- als in het najaar blijken steeds toch in dezelfde orde van grootte zitten. Iedere keer net iets meer dan 100 deelnemers. Van deze 100 deelnemers gaat er vaak iets meer dan de helft het vervolgtraject mee in. Meestal een traject van ook 6 of 7 weken waarin die groep wordt meegenomen op weg naar een evenement in de buurt of het liefst eentje van ons zelf. In dit voorjaar was het doel om die 5.6 km te lopen bij Bernhoven loopt Warm. Daarna krijgen ze het voorstel om in te stromen in de diverse recreantgroepen.

Als ze instromen weten we in elk geval zeker hoe het gesteld is met hun basisloopvermogen en is de belasting van de diverse trainers een heel stuk minder. Daarmee wil in niet zeggen dat ze onmiddellijk al het niveau hebben van die groepen maar de instroom is ook voor hun zelf een stuk gemakkelijker.

Nou blijkt het toch zo te zijn dat de zaterdagmorgen dan een mooi tijdstip is om te trainen. We beginnen dan om 9.00 u. en trainen tot 11.00 u. Zeg nou zelf als dat dan geen goed begin is van het weekend dan weet ik het ook niet meer. Afgelopen twee weken was er dan weer zo’n instroommoment. Vorige week waren er al al een 8-tal “nieuwelingen” voor de zaterdaggroep en er kwamen er gisteren zo nog maar weer een hetzelfde aantal bij.

We gaan in elk geval proberen om ze een prettige een aangename tijd bij onze club te bezorgen. Bij mij is het streven om zo snel mogelijk me de namen een beetje eigen te maken. Dat wel zo prettig voor hun als voor mij.

Trainen op de baan was er gisteren niet bij. Wij mochten met de groep het park in. Een straf…nee absoluut niet.

 

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.