Goeie gewoonte!

Geplaatst: 26/06/2014 in sport
Tags:,

Donderdagmiddag,

Dit is wel onverhard!

Dit is wel onverhard!

Ja…best een goeie gewoonte om op donderdagmorgen een duurloop te maken. De standaardlengte, of er moet wel iets heel geks aan de hand zijn als het korter wordt, is 90′. Naarmate er een wedstrijd, lees marathon op de planning staat dan komt er iedere week wel een stukje bij. In de regel is dat zo’n 5′ per week alhoewel het groepje is zo ervaren dat het niet eens op een kwartiertje steekt mochten we ons eens verlopen. Maar die kans is ook erg gering want ik denk het gebied redelijk te kennen maar Harrie weet echt werkelijk ieder paadje en ieder straatje te vinden. Het is niet voor niks zijn achtertuin.
Vanmorgen wat vroeger op pad dan dat we gewend zijn. Niet om 8.30 u. maar iets over 7.30 u. vertrokken. Tja…er zijn van die dagen dat ze te kort zijn. Overigens die van Maria dan vandaag.

Dan pas realiseer je jezelf dat het toch wel heel erg gemakkelijk is als je niet meer werkt en kunt lopen op ieder gewenst tijdstip. Lopen bv. onze belangen een beetje uiteen over de lengte van de loop wordt er gewoon door diegene die het langst moet gestart en de rest stroomt dan iets later in. Een zeldzaamheid dat er iemand op donderdag de hele duurloop in zijn eentje loopt.

Bijna verhard!

Bijna verhard!

Daarmee ook het probleem onderkennend van diegene die een marathon aan het voorbereiden zijn dan zal hun langste duurloop toch vaak wel in het weekend gelopen worden. Lees.. een wissel getrokken op de tijd van je gezin. Geloof me het is niet niks om jezelf voor te bereiden op het lopen van een marathon en je hebt een drukke baan en je hebt een gezin en je partner heeft ook nog een werkzaam leven. Dan is organisatietalent wel handig als je dat wat in huis hebt. En als je dat ook nog allemaal in je eentje moet lopen dan moet je motivatie wel heel erg hoog zijn.

Om in elk geval één lange duurloop van 3 uur gezamenlijk te lopen overweeg ik in het weekend van of zaterdagmiddag 7 of zondagmorgen 8 september er eentje te organiseren. Het zal dan een rondje worden niet van het kaliber zoals met Hemelvaartsdag met alle heuveltjes en mul zand dat er in Uden maar te vinden is maar een rondje op geasfalteerde fietspaden door de Maashorst. En loop je liever op zachte ondergrond vaak loopt er ook nog een karrenspoor langs en kun je ook op het zacht lopen. Ik ben wel benieuwd of er enige interesse voor is. Laat maar even weten dan kan ik verder met de voorbereidingen. Je hoort er dan wel van.

Het zou wel leuk zijn om weer met een groep gelijkgestemden op pad te gaan.

 

Advertentie
reacties
 1. djaktief schreef:

  Hi Tiny,

  Ik noteer de datum want het is leuk daar om te lopen, maar ik weet niet of ik dan al genoeg in vorm ben. Wellicht heeft dan ook de 3e operatie net plaats gehad. Je hoort nog van me.

  Groetjes,

  Doroth

 2. Elsa schreef:

  Hee, dat zou me zomaar eens goed uit kunnen komen. Ik durf nog niet te zeggen of ik dan kan, maar het is 3 weken voor mijn eerste marathon. Dat zou dus de laatste écht lange duurloop kunnen worden.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.