Een wafilonnetje!

Geplaatst: 01/07/2014 in sport
Tags:, , ,

Dinsdagmorgen,

Zulk soort fietspaden

Zulk soort fietspaden

Huh…? Een “wafilonnetje”. Ja..dat deed ik gisteren en het was er eentje van 50 km en duurde 4,5 uur.

Gisterenmorgen ben ik met Sjan, die nog steeds aan het herstellen is van haar longembolie in februari, een wandeling van 6 km. Het gaat niet snel en veel verder kan ook nog niet want dan slaat de vermoeidheid toe. De herstelprognoses van een longembolie lopen uiteen van 3 maanden tot een jaar. We zijn nu 4 maanden verder en ik kan zeggen er zit vooruitgang in maar het gaat niet erg snel. Ook is de ene dag de andere niet. Maar goed wel anderhalf uur bezig geweest op de vlakke paden bij Bedaf. Wel mooi.

Gisterenmiddag dan op de fiets. Als ik begin september een trainingsloop van 30 km zou willen doen voor een marathonvoorbereiding dan zal ik wel een route moeten hebben. Oké…die heb ik wel maar niet iedereen wil er heuvels en mul zand in hebben. Ik wil een route hebben over fietspaden in het buitengebied waar iedere meeloper een keuze kan maken om op het verharde fietspad te lopen of op het zachte pad ernaast. Dat lukt niet op iedere meter van het rondje maar wel zeker over de helft van de afstand. Ik denk dat het een leuke ronde is waar ongeveer op 15 km een stop kan worden opgenomen die voor een eventuele bevoorrading gemakkelijk te bereiken is. Tijdens de Be More Ultra Tour was dat het toenmalige 30 km punt. Nu dus op 15 km. Zal het idee nog even verder moeten uitwerken maar het rondje ligt in grote lijnen wel al vast. Ook hier deed ik anderhalf uur over.

En dan gisterenavond mijn gewone duurloop op maandagavond. Een duurloop, ja deze wel over zachte paden en paadjes. Niks verhard fietspad. Iedere keer is het weer een verrassing met hoeveel mensen we van start gaan. Geteld heb ik niet maar ik schat dat we met een 15-tal lopers van start gingen. Eentje haakte er tussentijds af want die had zondag een wedstrijd gelopen en deed een stukje mee als herstelloopje. Kreeg ik overdag van Pieter al een whatsappje: “kan niet op tijd terug zijn uit Chamonix dus ik ben niet op de training”. Nou ja dat had ik ook zeker niet verwacht. Des te leuker was het toch dat bij het einde van onze duurloop hij op ons zat te wachten. Even wat los gefietst op zijn mtb en uiteraard om de felicitaties in ontvangst te nemen. Er komt zeker nog een filmpje van hun avontuur. Ze hebben meer dan twee uur ruw beeldmateriaal voorhanden.

Dus de combinatie van wandelen, fietsen en hardlopen is een wafilon!

Advertentie
reacties
  1. Esther schreef:

    Een trainingsloopje van 30 km in september? Ben benieuwd of dat in mijn schema past 🙂

  2. djaktief schreef:

    Wat een leuk begrip ….wafilonnnen …. in de buitenlucht bewegen doet goed. Beterschap verder voor Sjan!

    Groetjes,

    Dorothé

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.