Najaarsmarathon?

Geplaatst: 06/07/2014 in sport
Tags:,

Zondagmiddag,

Op zulk soort paden wordt er gelopen

Op zulk soort paden wordt er gelopen

Halverwege juli dan begint in Nederland de vakantiedrukte op gang te komen. Bijna niemand die er aan denkt dat als je juli door bent dat dan de neuzen gericht moeten worden naar een najaarsmarathon. In een tijdsbestek van een aantal weken van september en oktober zijn er legio. Raar vind ik het dan wel dat er juist in die voorbereidingsperiode weinig wedstrijden zijn die richting 30 km gaan terwijl er in het voorjaar best wel een aantal zijn. Oké.. in de voorbereiding van marathon Eindhoven zijn er wel een aantal trainingslopen maar dicht gezaaid zijn ze niet.

Nou schreef ik een paar weken geleden dat ik van plan was om hier in Uden een 30 km training te lopen. Het plan is nu iets concreter. Die 30 km zal plaatsvinden op zaterdag 6 september. De start zal zijn om 13.00 u gewoon bij mij thuis of het moet zo zijn dat de toeloop heel groot is dan kan dit zich nog wijzigen dat ik eventueel van start ga bij De Keien Atletiek. Het is een rondje dat op verharde fietspaden wordt gelopen waarvan een groot gedeelte ook op het naastgelegen karrenspoor gelopen kan worden dus ook op zachte ondergrond. Na 15 km is er een eet-en drinkstopje. Je hoeft dat voor jezelf niet allemaal mee te sjouwen. Ik zorg wel dat het daar ter plaatse komt. Overigens is de stopplaats dezelfde als het 30 km punt van de Be More Ultra Tour van een aantal jaren geleden.
Het beoogde tempo zal tussen 6’20” en 6’30″/km komen te liggen. Zou dat te snel blijken te zijn dan passen we dat onderweg nog wel aan. Wil iemand sneller dan kan dat. Je moet dan wel de weg weten of gewoon een paar minuutjes omdraaien en de groep weer inhalen. Maak je ook nog extra meters.
Denk je nu dat lijkt me wel wat laat me dat dan even per mail of via het contactformulier weten. Dan weet ik ongeveer op hoeveel mensen ik kan rekenen.

Als het zo gezellig wordt als met de webloglopen in het voorjaar dan is het een mooie zaterdag.

Advertentie
reacties
 1. Inge Weijers schreef:

  Hoi Tiny, graag lopen m’n loopmaatje Renee en ik dan mee. Ik vind het natuurlijk ook erg leuk om je te ontmoeten. 😉

 2. Elsa schreef:

  Op mijn schema staat er op die dag op dit moment 36 km gepland. Ik kan vragen of dat nog aangepast kan worden naar 30, maar misschien kan ik er ook nog wel een paar kilometers achteraan lopen, als dat mogelijk is. Of vooraf, net wat handiger is. Dat kan ik zelf met de GPS wel uitdokteren lijkt me.
  Daar is vast wel een mouw aan te passen, dus ja, ik wil wel gezellig meelopen!

 3. loopmaatje schreef:

  Zelf loop ik natuurlijk niet mee! Maar zoals jij dat allemaal weer gezellig schrijft , kan het niet anders of top zijn !!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.