Zweetweer!

Geplaatst: 13/07/2014 in sport
Tags:, ,

Zondagmiddag,

Inlopen met de groep.

Inlopen met de groep.

Tijdens het inlopen gisterenmorgen met de groep kreeg van diverse lopers/loopsters te horen dat hun trainingen afgelopen week niet zo hadden gelopen dan dat ze gehoopt hadden. Zelfs een paar die erg teleurgesteld waren in zichzelf.

Voor mij aanleiding voldoende om de training te beginnen met zitten! Omdat er in de huidige groep minstens 15 mensen bij zijn die pas van het afgelopen voorjaar zijn gaan hardlopen is dit voor hun de eerste keer dat ze trainen in de zomermaanden. Dat vraagt om wat uitleg hoe een lichaam zich gedraagt bij hogere temperaturen en zeker als de luchtvochtigheid ook nog eens zo erg hoog is. Zo te merken was het een aardig schot in de roos. In elk geval diegene die nog al teleurgesteld waren in hun trainingen afgelopen week konden dat nu een stuk beter accepteren dat het niet eens liep zoals ze graag gewild hadden.

De lucht voor hun een stuk opgeklaard in tegenstelling tot het echte weer want bij het naar huis fietsen werd ik weer eens flink nat.

Vanmorgen was het te merken dat de vakantie is aangebroken hier in het zuiden.  Aanmerkelijk minder druk in het bos bij Naat Piek. Dat zal zo wel nog een paar weken zo zijn. Maar of het nou vakantie is of niet de trainingen gaan gewoon door. Er zit geen vakantie stop in.

Advertentie
reacties
 1. mauritsharmsen schreef:

  Je begint je bericht met ‘inlopen’. Ik ben onlangs pas begonnen met hardlopen. Hoe ziet ‘goed’ inlopen eruit?

 2. Elsa schreef:

  Ik vond het van de week ook best extreem. Afgelopen woensdag was het zo vochtig, dat de ramen aan de buitenkant beslagen waren! En buiten hing dezelfde waas als in een sauna, niet zo gek dat het dan wat minder gaat.

 3. djaktief schreef:

  Hi Tiny,

  Ik had ook problemen afgelopen weer, en dan ben ik toch geen beginner meer. Goed om er aandacht aan te besteden.

  Groetjes,

  Dorothé

 4. Kitty schreef:

  Heel goed dat je aan de (beginnende) hardlopers uitlegt dat je lichaam bij warmte soms anders reageert….
  Inmiddels weet ik het wel, maar toch goed eraan herinnerd te worden!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.