Bereikbaar?

Geplaatst: 15/07/2014 in sport
Tags:, ,

Dinsdagmiddag,

Ik hoop ze niet nodig te hebben.

Ik hoop ze niet nodig te hebben.

Of ik nu op de baan of in het bos of waar dan ook train of een training verzorg altijd gaat mijn mobiele telefoon mee. Je weet maar nooit waar het goed voor is. Overigens heb ik dat ding nog niet zo zeer bij me om zelf bereikbaar te zijn maar meer om te kunnen alarmeren als het ooit nodig mocht zijn. Tot nu aan toe nog maar één keer nodig geweest en dan nog op de baan. Dan is er snel hulp in te roepen en je kunt een exacte plaats aangeven waar de hulp precies nodig is.
Maar nu waren we gisteren in het bos en een van onze loopsters struikelde over een wortel en ging best hard onderuit. Gelukkig even later nadat ze een beetje van de schrik was bekomen kon ze toch weer vooruit. Zou ze nog wel mobiel gebleven zijn maar niet in ons ritme hebben kunnen meekomen dan was ze via de kortste weg samen met een andere loper naar het startpunt gewandeld. Meestal weet ik wel de kortste route uit te stippelen hoe je het snelste naar het startpunt komt.
Maar stel nu dat het niet meer gekund zou hebben en we zouden een ambulance nodig gehad moeten hebben? Je kunt dan wel een alarmnummer bellen maar waar moeten ze zijn? De paadjes hebben geen straatnaam en ook geen huisnummer en ik weet niet of ze de juiste locatie kunnen traceren aan de hand van je mobieltje. En als dat al zo is kun je er dan met een ambulance wel komen? Zijn de paadjes niet te smal? Hebben ze wel sleutels van de slagbomen? Allerlei vragen komen dan naar boven. Ik hoop het eerlijk gezegd nooit nodig te hebben. Terwijl het toch zo maar zou kunnen gebeuren.

Uit mijn brandweer verleden weet ik dat zulke situaties gewoon heel lastig zijn. In die tijd was er nog geen navigatie aan boord. Nu zetten ze vanaf de alarmcentrale de route in het navigatiesysteem en je kunt in elk geval al de juiste richting op. En mocht het toen zo zijn dat je voor een slagboom kwam te staan die waren destijds van hout dan ging daar de kettingzaag in en je kon verder. Maar de huidige slagbomen zijn van staal. Niks te kettingzagen.

Nogmaals ik zou het niet erg vinden als we dit niet zouden meemaken. Overigens ons rondje van gisterenavond werd er niet korter van. Heerlijk gelopen!

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.