Vakantietraining!

Geplaatst: 31/07/2014 in sport
Tags:,

Donderdagmiddag,

De heide is vroeg dit jaar!

De heide is vroeg dit jaar!

Zat ik gisterenmorgen aan de koffie bij onze club, ja maar wel eerst ervoor gewerkt. komt er een berichtje binnen van een collegatrainer: “Tiny zou jij samen met Jos de training kunnen doen ik heb nog zo veel werk liggen dat klaar moet”.  Mijn antwoord: “Oké..dat regelen we wel met z’n tweetjes”. Vanaf dat moment dacht ik we laten het schema voor wat het is en maken er een vakantietraining van. Nou zou je kunnen denken die lopen er vanavond de kantjes vanaf. Ja… zo verkopen we deze training wel een beetje maar de waarheid is een stuk anders.

Tijdens de kern van de training gaan we vandaag 6*3′ lopen. Starten tegelijkertijd en na 3′ blaas ik af. Je legt een meegenomen pionnetje op de plaats tot waar je kwam. Weer verzamelen bij het startpunt weer gaan voor 3’met de opdracht probeer 10 m verder te komen. Nou is een snelheidsverschil van 10 m op 3’amper merkbaar. Maar wat gebeurt er dan de toegepaste snelheidsverhoging is teveel en ipv 10 m verder is het in sommige gevallen wel 30 of 40 m. En dan liep je pas 2 keer.
Wat liet iedereen zich weer leiden door zo’n simpel kegeltje. Voor een aantal lopers en loopsters een openbaring: “ik wist niet dat ik zo moe kon worden” of  “ik wist niet dat ik zo snel kon”.
Niet alleen de atleten gingen met een goed gevoel naar huis ook Jos en ik waren dik tevreden.
Volgende week weer iets alternatiefs? Ik ken er nog wel een paar.

Vanmorgen niks alternatiefs gewoon ons gebruikelijk duurloopje. Om 8 uur van start gegaan. Heerlijk koel was het toen nog. Even over een stuk heide gelopen. Dat stond er al mooi paars bij.  Vroeg dit jaar het is nog niet eens augustus. Met net geen 15 km op de teller gewoon bijtijds aan de koffie. Dag goed begonnen.

Advertentie
reacties
  1. […] een blog van Tiny Raijmakers zag ik een leuke intervaltraining, dus die ga ik vandaag maar eens uitvoeren: 6×3 minuten […]

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.