Treintjes vormen!

Geplaatst: 07/08/2014 in sport

Donderdagmiddag,

Zondag mag ik hier ook weer maar dan in het paars!

Zondag mag ik hier ook weer maar dan in het paars!

Wat was het gisterenavond heerlijk weer om een baantraining te doen. De temperatuur was aangenaam het regende wat nagenoeg geen wind. Oké… je kunt dan bijna geen oefeningen doen op een matje liggend op de baan. Dat is wat veel gevraagd. Er stond een redelijk pittig kernprogramma op het schema. 15* 300 m met 100 dribbelpauze verdeeld over 3 blokjes van 5 stuks.
Vaak is het een hele kunst om precies op het juiste tempo te lopen daarom maakten we treintje van een drietal aan elkaar gewaagde dames en die moesten in elkaars voetstappen zo kort achterelkaar. Durf je dat niet loop dan in een waaiervorm. De opdracht van het treintje loop op een tempo van 1’10” tot 1’15” max. Om de beurt loop je op kop controleer op de 100 m punten je tempo en diegene die het kortst op de afgesproken tijd zit is de “tempogevoelkampioen”. Wat hadden de dames er lol in en wat deden ze hun best. Het was een genot  om te zien hoe het ging. Volgende week meer van dat soort treintjes maken. Goed bevallen.

Ik zei het al een treintje van niks!

Ik zei het al een treintje van niks!

Tja… dan was het vanmorgen maar een treintje van niks. Ik mocht in mijn eentje op pad voor een duurloop. Me voorgenomen om de route die voor zaterdag 6 september op het programma staat eens na te lopen. Is het te doen wat ik in mijn gedachten had. Fietsend wist ik het wel. Nu lopend ook nog eens ervaren. Om en nabij 7:30′ vertrokken. Of ik het droog zou houden wist ik ook niet de lucht was in elk geval niet helder. Maar wat maakt het ook uit.
Na een een  half uur ben ik bij Naat Piek ons startpunt van de zondagtraining. Normaal zijn hier altijd lopers. Nu niemand. Dus blijft het een treintje van niks. Wil niet zeggen dat het niet lekker loopt. Heb eigenlijk niet eens een idee hoe hard het gaat. Tot ik bij de Putten van Hofmans op het 15 km punt aankom binnen 90′. Maar eens een gel naar binnen werken.
Hier is ook het meest verre punt vanaf mijn huis. Hemelsbreed 7 km? Meer nooit. De route is langer.

Bij het bezoekerscentrum De Maashorst aan de Erenakkerstraat is een stel in loopoutfit op een plattegrond aan het kijken. Ik vraag of ik ze kan helpen om ze op de juiste spoor te zetten. Ze zijn hier in de buurt op een boerderijcamping op vakantie. Ze blijven nog een paar dagen en ik wijs ze op nog een paar mooie stukken die ze zeker als loper niet moeten overslaan als je hier toch bent. Zonde als je dan niet de mooiste plekjes meeneemt.

Het laatste stuk op weg naar huis dan. Thuis klok ik op mijn stopwatch 2:57′ maar die heeft steeds doorgelopen. Strava op mijn telefoon stopt ook als ik stop die geeft een totaaltijd van ruim 2:51′. 30.2 km is de route lang. Goedgekeurd!!

PS. Een van de dames van het treintje heeft een leuke blog. Lees maar eens.

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.