Tempovast?

Geplaatst: 21/08/2014 in sport
Tags:, , , , ,

Donderdagmiddag,

Dit is geen plaatje van gisterenavond. Het zag er wel zo uit.

Dit is geen plaatje van gisterenavond. Het zag er wel zo uit.

Gisterenavond op de baantraining stonden er 1000-tjes op het schema. 5 keer te doen met een rust/dribbelpauze van 200 m. Een training met niks geen moeilijk denkwerk. Gewoon 5 keer 2.5 rondje. Simpeler kan het al niet. Maar als je hier een extra opdracht aan toevoegt wordt het evenwel net iets anders. De opdracht luidde als volgt: “probeer je kilometers te lopen binnen een marge van 1-2″plus of 1-2″min”. Dan wordt het lopen van 1000-tjes meteen een heel stuk anders. Goed om te constateren dat er dan heel geconcentreerd gewerkt wordt.
Je moet dan wel even de juiste groepjes bij elkaar zetten voor het beste resultaat. Eerlijk is eerlijk ik was er niet ontevreden over. Nou was het ook verschrikkelijk lekker loopweer gisterenavond.

Even zo goed was het dat vanmorgen ook. Redelijk vroeg vertrokken. Aanvankelijk zou ik in mijn eentje gaan maar Jeroen gaf gisterenavond nog te kennen om 45′ mee te gaan. Afgesproken dat we om 8.30 u elkaar bij Naat Piek zouden treffen dan had ik er al ruim een half uur opzitten. Erg leuk om weer eens samen te lopen want dat was best alweer lang geleden. Misschien wel een jaar of zo. Heel veel hebben we onderweg niet gekletst want het stuk dat we samen liepen waren nagenoeg allemaal smalle paadjes  en dan loop je achter elkaar. Ja… daar was het alleen enkelspoor. Na een uur zette ik hem weer af op de plek waar we vertrokken waren. De helft gehad nu.

Ze zagen me niet eens!

Ze zagen me niet eens!

Het resterende stuk alleen en ondanks dat het niet zo vaak voorkomt dat ik mijn uppie loop heb ik daar ook geen moeite mee. Een beetje rondgapen als de route het toelaat. Op tijd stoppen om wat te drinken. Kijken of dat er wat vogels te spotten zijn. Er is zoveel te zien en te beleven onderweg. Op een gegeven ogenblik liep mijn paadje dwars door een kudde met wilde paardjes. Kennelijk hadden die vanmorgen al voldoende gegraasd want een paar lagen op de grond te slapen maar ook een stel dat gewoon staande aan het dutten was. Geen teken van leven. Wilde paardjes noemen ze dat dan.

Iets meer dan 3 uur onderweg geweest. Goed op weg voor de Kustmarathon en de Berenloop. Twee uitdagingen die voor 2014 nog open staan.

Advertentie
reacties
  1. Jeroen schreef:

    je ging ook veel te hard…ik was buiten adem om te kletsen…

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.