Anders dan gewend!

Geplaatst: 23/08/2014 in sport
Tags:, , ,

Zaterdagmiddag,

Zo nat werd het in luttele minuten. Jeanien maakte de foto!

Zo nat werd het in luttele minuten. Jeanien maakte de foto!

Om de baanatletiek toch weer even te promoten zijn we bij De Keien Atletiek samen met wat buurtclubs een instuifcircuit gestart. Het Flying Kiwi BNO Instuifcircuit. Een avondwedstrijd met niet al teveel onderdelen maar wel alle facetten van de baanatletiek rakend. Lopen,werpen en springen.
Gisterenavond de eerste wedstrijd van dit circuit in Uden. Nagenoeg de hele dat in touw geweest om materiaaltechnisch de wedstrijd op de rit te zetten. Want ondanks dat het een klein wedstrijdje is heb je toch al snel 50 mensen nodig om alles in goede banen te leiden.

Rond 18.30 u. het juryoverleg zodat de wedstrijd kan om 19.00 u. beginnen. 10’voor aanvang van de eerste onderdelen een flits….en alles is donker. Dju…alle elektra eruit. Gelukkig hebben we de oorzaak heel snel gevonden en 5′ voor het eerste onderdeel doet alles het weer. Ook de computers, ook de elektronische tijdwaarneming en ook alle lampen. Poeheee…da’s even een schrikmomentje.

Prominent aanwezig!

Prominent aanwezig!

Tegen 19.30 u staan er een aantal series 800 m op het programma. De hemelsluizen gaan open en er valt me toch een bak water naar beneden niet normaal meer. Binnen de kortste keren staat de baan nagenoeg blank en lijkt het wel 800 m zwemmen. En even plotseling als het begon hield het na een kwartiertje ook weer op.
Gelukkig kon de rest van de wedstrijd onder droge omstandigheden verlopen.

En dan vanochtend onze baantraining die geen baantraining werd maar een heerlijke training in een bos waar ik ook totaal geen weg kende. Ooit schreef ik het verhaal van John, een atleet met een verstandelijke beperking, Hij is nu 28 en in staat om zelfstandig te gaan wonen. Weliswaar krijgt hij daar begeleiding bij. Daar waar hij nu woont hoeft hij maar de weg over te steken en hij staat aan de rand van een bos en daar trainde hij. Vanmorgen als afscheidstraining ook onze locatie. Het zelfstandig wonen gaat op een dusdanige afstand worden dat het technisch allemaal niet te doen is. Daarom gaat hij onze club verlaten en vandaar de afscheidstraining.

Duidelijk een training anders dan anders. Wat ik zeker weet is dat hij het erg leuk heeft gevonden. Bijna vanzelfsprekend was er na de training koffie met iets lekkers erbij.

 

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.