Beetje dubbel!

Geplaatst: 31/08/2014 in sport
Tags:, ,

Zondagmiddag,

Flinke opkomst! De foto gemaakt door Toontje

Flinke opkomst! De foto’s zijn gemaakt door Toontje

Toen ik gisterenmorgen naar de training fietste voelde het wel enigszins raar aan. Harrie vandaag voor het laatst als trainer. Natuurlijk was er wat contact geweest met de groep hoe we zijn afscheid zouden aanpakken en wat we zouden doen. Al fietsende bedacht ik dat als we de groep zouden opsplitsen en verdelen over de aanwezige trainers wilde natuurlijk iedereen bij Harrie blijven de laatste keer. Even overleg gehad met hem en mijn collega’s. Na het inlopen zouden we een foto maken op de tribune en vervolgens mocht Harrie de totale groep begeleiden. Na de inleidende beschietingen konden we alsnog de verdeling maken.
De kern van de training werd ook iets ingekort en tijdens het uitlopen werd Harrie overvallen door een paar dames en kreeg hij een prachtige bos bloemen.
Naderhand in de kantine werd hij nogmaals in het zonnetjes gezet. Ik denk dat hij de groep met een goed gevoel achterlaat.

Voorop in de strijd!!

Voorop in de strijd!!

Vervolgens mag ik na de training richting Bernheze voor een haasklus op een halve marathon. Dan mag ik op pad met een drietal dames om de grens van twee uur te doorbreken. Oké… voor twee dames ben ik redelijk zeker dat de lat daarvoor niet te hoog ligt voor de de andere is het niet helemaal duidelijk.De tijd zal het leren.
Met de bus naar Heesch waar we om 17.00 u. van start mogen. Komt er als we in de bus zitten een formidabel malse regenbui. Gelukkig zitten we nu nog droog.
De start dan. Km’s wegtikken van 5’42”.  Doorkomst op 5 km een winst van krap 10″ dus mooi op schema. Op naar 10 km. Ik merk dat het met Nicole wat moeizamer gaat nu en zeg tegen Ines en Francis om door te gaan. Wij beginnen iets in te teren op het tempo.
Dat gaat een moeizame tweede helft worden. Voor mij is het nu de uitdaging om er de gang toch nog wat in te houden. Uiteindelijk is de finish in 2:09′ 15″ een PR met 10′. Ik zei het al de lat lag hoog!! Heel veel respect afgedwongen, de doorzetter. Graag was ze was sneller geweest maar een heel wijze uitspraak van haar vriend was: “iets meer dan twee jaar geleden lag je nog op de bank” 
Wat een gaaf werk dat haaswerk. Overigens voor de twee anderen was de missie ruim geslaagd want hun finish was in 1:57’en 1:58′

En wie was er als supporter prominent aanwezig? We zagen hem zeker op een 5-6-tal plekken. Uiteraard dat was Harrie!!

En dan vanmorgen naar de bostraining. Met de groep die ik nu onder mijn hoede heb is de actieradius niet zo groot. Toch wilde ik vandaag naar een stukje heide om hun te laten zien hoe mooi die nu nog in bloei staat. Om er in 1 etappe naar toe te lopen zou wss. voor een aantal te hoog gegrepen zijn. Dan een tussenstop maken met een aantal oefeningen. Dit lukte. Hoe we  straks terugkomen dat zien we wel. Veel tijd voor de kern van de training hebben we niet. Ik laat ze 2′ tempo lopen op een pad waarvan ik weet dat het steeds muller gaat worden naarmate ze verder weglopen. Met twee keer was het gewoon genoeg ook in tijd.

Terug moest in 3 etappes maar met de groep wel een grens verlegd.

Advertentie
reacties
  1. Elsa schreef:

    Mooi, zo’n laatste training met de hele groep.
    En wat gaaf dat je Nicole zo kon hazen. 10 minuten eraf is ontzettend knap!

  2. djaktief schreef:

    Wat een prachtige foto van Harrie!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.