Heb jij dat ook?

Geplaatst: 02/10/2014 in sport
Tags:, , , ,

Donderdagmiddag,

Zaterdag de volgende erbij?

Zaterdag de volgende erbij?

Die vraag krijg ik in deze periode nog al een ooit gesteld. Natuurlijk heb ik dat ook. En met die vraag wordt bedoeld of ik ook last heb van PMS (Pré Marathon Stress)in de tapering periode voor een marathon of een andere wedstrijd. Net zo goed als nagenoeg bij ieder ander komen ook bij mij de twijfels. Heb ik wel genoeg gedaan? Wat is dat nou weer voor een pijntje? Ik ga toch niet verkouden worden? Waar ik dan geen last van heb is me zorgen te maken over het weer. In de loop van de jaren zo wijs geworden om over zaken die ik toch niet in de hand heb of waar ik toch geen invloed op heb om me daar zorgen over te maken.  Het komt zoals het komt. Dat mijn looptijd daar of korter of langer door wordt dat neem ik op de koop toe. Wat ik wel weet als het startschot eenmaal gevallen is dan zijn de pijntjes weg het weer dat blijft zoals het is en iedere stap die er na de start gezet wordt is er een korter bij de finish.

Met die gedachte liep ik vanmorgen mijn laatste uurtje als voorbereiding op de kustmarathon van zaterdag. Een uurtje dat voorbij is voor dat je het weet. En dan morgen vertrekken naar Zoutelande. In de verte zie je al vaak de torenkraan staan met al zijn Zeeuwse vlaggetjes. Een gevoel van thuiskomen. Zeker weten dat ik dan weer een hoop bekenden ga zien. In de vroege avond genieten van de damesloop en dan zaterdagochtend met de bus naar de start. Uitkijkend naar de punten van herkenning. Daar kom ik straks terug. Nee….niet met de bus maar al lopend. Hoe snel ben ik weer in de Langstraat? Niks van te zeggen. Maar zeker is dat het weer een finish gaat worden met enige lading. Ik weet dan weer even helder waarom ik hier ieder jaar weer terugkom. Ik durf nu eigenlijk al bijna te zeggen: “volgend jaar weer” mits mijn gezondheid het niet laat afweten.

Advertentie
reacties
 1. Elsa schreef:

  Goed om te weten dat zelfs jij nog PMS hebt. Het is gezonde spanning denk ik, alles moet net goed gaan. In jouw geval twijfel ik daar helemaal niet aan.
  Maak er een mooie loop en een fijne dag van, vol herinneringen. Succes!

 2. ruud schreef:

  maak er weer een mooi uitstapje van Tiny, jij hebt een binding met Zeeland. Geniet er weer van en succes zaterdag!

 3. djaktief schreef:

  Aanvulling: een mooie wedstrijd gewenst. (Dit is via mijn mobiel gestuurd en daar ben ik nog niet zo aan gewend.

  Groetjes,

  Dorothe

 4. djaktief schreef:

  Leuk dat een oude rot als jij een ook een beetje gezonde stress heeft

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.