Wat nou nat?

Geplaatst: 16/10/2014 in sport
Tags:, , ,

Donderdagmiddag,

zondag de dag van de waarheid

zondag de dag van de waarheid

Zijn er in het weekend of het volgende weekend ergens wedstrijden dan worden de deelnemers altijd al een beetje nerveus. Over van alles en nog wat worden er zorgen over gemaakt. Wat zal ik die wedstrijd eten? Wat zal ik drinken? Op welke schoenen ga ik lopen? Hoe zal het gaan? Heb ik wel voldoende getraind?

Maar de grootste bron van zorg is hoe zal het weer eigenlijk zijn? De weersvoorspellingen worden al weken van te voren geraadpleegd. En de ene keer wordt men daar blij van en de volgende dag is het helemaal andersom en deugt het van geen kanten. En het rare is waar men zich het meeste zorg voor op je hals haalt daar heb je het minste invloed op. Het komt toch zoals het komt je kunt dat niet veranderen. Lijkt mij dat je dan daarover geen zorgen over hoeft te maken. Het enige waar je jezelf dan druk over hoeft te maken is welke kleding je draagt. Hoeft in feite ook geen enkel probleem te zijn. Je pleurt in je sporttas voor elk weertype een setje in je tas en draagt op de dag zelf wat je het beste uitkomt.

Over ruim een week!

Over ruim een week!

Dus al twee zaken gereduceerd tot zorgeloos.

Zorgen maken over eten dan. In feite ook geen punt want wat je wilt eten en drinken onderweg moet in je training al uitgeprobeerd zijn. Moet je niet mee aankomen op de wedstrijddag zelf. Een zekerheidje. Geen bron van zorg meer.

Ben ik voldoende getraind? Heb je een schema van internet geplukt en je hebt dat netjes kunnen volgen dan heb je voldoende km’s gemaakt. Heb je een schema van een coach dan is elke zorg eigenlijk ook overbodig.

wordt ongetwijfeld een feestje!

wordt ongetwijfeld een feestje!

Een bron van zorg is in beide gevallen als je je schema in de wind sloeg en veel meer deed dat je schema aangaf of in het andere geval veel minder. Kijk dat maakt je onzeker. Heb je wel zelf in de hand gehad. Ja….maar ik heb het erg druk gehad. Waarschijnlijk is dan je planning niet op orde geweest en kun je jezelf afvragen was ik eigenlijk wel toe aan het lopen van een marathon.

Zo blijft er niet zo heel veel meer over waar je jezelf druk over moet maken. Gewoon je startnummer op en gaan!! Word je nat dan word je nat. Is het warm dan wat langzamer aan. Staat er veel wind bedenk dan dat het meeste er toch langs of overheen gaat.

Wellicht overbodig te zeggen dat wij met ons loopje vanmorgen gewoon erg nat werden.

Advertentie
reacties
 1. ruud schreef:

  Zo simpel is het……..

 2. Jos schreef:

  Ik heb vanmiddag gelopen en geen spet regen gezien

 3. Wendelien schreef:

  Mooi geschreven. Geruststellend ook. Ik heb trouw m’n trainingen gedaan. Toch krijg ik trillende knieën en papbenen als ik aan Terschelling denk. Eerst zien dan geloven…ik heb geen snelheidsdoel, geen druk wat dat aangaat. Lekker al die km’s uitlopen is m’n enige doel…nog 2 weekjes…..

 4. Esther schreef:

  Kleding, schoenen, voeding onderweg maak ik me geen zorgen, dat is geregeld, klaar.
  Genoeg getraind? Daar ga ik van uit. Schema is gelopen zoals de trainer bedacht heeft, dus ik ben er klaar voor!
  Het enige waar ik me idd druk om maak is het weer. En ja, als het regent, regent het, als het waait, waait het, daar kan ik niks aan veranderen. Maar juist omdat ik er niks aan kan veranderen wil ik het weten 🙂
  En ach, je kunt je maar ergens druk om maken toch? 🙂

 5. francine schreef:

  🙂 Precies wat ik nodig had.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.