Een duurloopje samen doen?

Geplaatst: 14/11/2014 in sport

Vrijdagmiddag,

Met deze groep begon het destijds

Met deze groep begon het destijds

De laatste najaarsmarathons zijn nagenoeg achter de rug, tenminste de meeste. Ook loopt dan het jaar weer op zijn einde en worden de plannen voor het nieuwe jaar weer gemaakt. Nog eens een marathon doen maar dan een keer in het voorjaar of het moet er voor de eerste maar eens van komen. Maar hoe het ook draait of keert wil je een prestatie neerzetten het komende jaar dan zal er gewerkt moeten worden. Niks voor niks.
En staat er dan een uitdaging op de planning moet er worden nagedacht hoe werk ik daar dan naar toe? Een begeleidingsschema gebruiken? Of pluk ik zo maar wat van het internet.

dit is een stukje van de route

dit is een stukje van de route

Maar nogmaals er zal gewerkt moeten worden. Dan is er in elk geval een mogelijkheid om met een groep een 30 km lange duurloop te maken.
Hiervoor kun je op zondag 22 februari terecht in Uden. Op die bewuste zondag verzamelen we bij de Keien Atletiek en we beginnen met een kopje koffie of thee. Doorgaans is er ook nog wel iets lekkers bij. Rond de klok van 12 uur vertrekken we op een rustig tempo. De minst snelle is het uitgangspunt. Wil je sneller? Ja… dat kan. Dan keer je om en loopt 1′ terug over de weg waar we vandaan komen dan draai je weer om en je gaat weer bij de groep aansluiten. De ervaring leert dat dit soort van dingen niet veel uitgehaald wordt. Hooguit een paar keer.
Na 15 km is er een rustpunt. Op dit punt zal er wat te eten en te drinken zijn want je moet tenslotte nog een keer zo’n stuk. Ook is er de mogelijkheid om op dit punt uit te stappen en voor een ander die ook maar 15 km wil die kan hier instappen. Naar het rustpunt toe is geen probleem want je rijdt met de “cateraar” mee en die neemt de uitstappers ook weer mee terug.
Het eerste paar km van de route is op verharde wegen en ook het allerlaatste stuk. Verder is de route onverhard terrein door de natuurgebieden de Maashorst, Bedaf en de wijstgronden van Uden.
Als we na ongeveer 3.30′(inclusief de rust) terug zijn bij onze baan is er voldoende ruimte om te douchen. Vervolgens is er wat te drinken en te eten. Om uit de kosten te komen vraag ik een bijdrage van 15 €.

Tja.. en hoe is het weer? Een totaal onberekenbare factor in februari. We liepen al eens met veel regen en wind. Ook met een totaal witte route maar ook met stralend lenteweer.

Als je denkt dat lijkt me wel wat dan vul je dit formulier even in en je hoort tzt. van de details.

Soms versperren ze je pad.

Soms versperren ze je pad.

Advertentie
reacties
 1. […] je mee wilt op 22 februari vul dan even de lijst in. Weet ik waar ik aan toe ben. Als je klikt op de foto in de linkerkolom […]

 2. djaktief schreef:

  O Tiny ik heb er zo’n zin in en ik wil ook graag nog iemand meenemen. Die 30 km in de sneeuw vergeet ik nooit meer. Binnenkort stuur ik je het formulier, want ik nu een te drukke en chaotische week.

  Groetjes,

  Dorothé

 3. Esther schreef:

  Ik ben er graag weer bij!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.