De Pnemcross!

Geplaatst: 18/11/2014 in sport
Tags:,

Dinsdagmorgen,

De start! De foto is gemaakt door Nathalie

De start! De foto is gemaakt door Nathalie

Al 40 jaar organiseert onze vereniging ieder jaar 4 crossjes in het winterseizoen. De cross vroeger in het leven geroepen om wedstrijdatleten lees baanatleten een mogelijkheid te geven om tijdens het overwinteren een basis te leggen voor hun komende baanseizoen. Uiteindelijk kwam er ook nog een mogelijkheid om baanwedstrijden te lopen op indoorbanen. Was je wat minder weersafhankelijk. Als ik baanatleet zou zijn geweest had ik gekozen voor het bos.
Iedere cross bestaat bij ons uit een rondje van rond de 15-1600 m dat dan 6 keer wordt gelopen zodat je ongeveer uitkomt op 10 km.

In de tijd dat wij nog rond de 75 recreanten hadden was het bijna een ongeschreven wet dat je gewoon meeliep. En ook al was je dan geen wedstrijdatleet er werd gestreden om iedere meter. Je wist wie er redelijk in vorm was en je kende je eigen kracht. Je zag vaak bij de start al wie je in de gaten moest houden. De vorige keer was jij er een aantal voor gebleven en vandaag zouden ze dan eens laten zien dat dat een eenmalige vergissing was. Dat je op een 10 km zo naar de vaantjes kon gaan.

Deze zorgen er toch maar voor dat wij kunnen lopen. Foto is van Toon

Deze zorgen er toch maar voor dat wij kunnen lopen. Foto is van Toon

Maar goed dus zondag onze eerste cross in de cyclus van 4. Zeker de eerste is niet zwaar te noemen alhoewel er op dit rondje wel een paar modderige stukken zitten. Ik vind dat toch de charme van een crossje lopen.Ieder rondje proberen om juist op die stukken de meest beste route te nemen. Zeker als je met een paar honderd lopers over een rondje gaat van zo’n 1500 m veranderd je pad iedere ronde. Maar voordat we zondag van start gaan moet er nog een hoop gebeuren. Het parcours moet een beetje schoon zijn en veilig. De materialen die nodig zijn moeten worden klaargezet en in orde gemaakt worden. Alle spullen moeten naar het bos maar ook weer terug.
Een gelukkige bijkomstigheid is dat de materialen wat moderner gaan worden. Een tent, die heel snel op te zetten is, zodat de dames die de na-inschrijving regelen een beetje droog een beschut kunnen zitten. Een aggregaat om wat elektra te kunnen leveren voor het geluid en de laptops. Maar even zo goed zul je wel de menskracht moeten hebben om alles op tijd klaar te hebben

Eigenlijk zou iedere loper/loopsters eens een wedstrijdje mee moeten organiseren om een beeld te hebben van wat er allemaal bij komt kijken. Krijg je zeker meer begrip voor een organisatie want heel simpelweg zonder een organisatie weet je zeker dat je geen wedstrijdjes hebt.

Zin om mee te doen. Je kunt hier nog tot aan vrijdag inschrijven.

Advertentie
reacties
  1. Margriet schreef:

    Volledig mee eens. Vrijwilligers zijn goud waard, overal!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.