Hoe nu verder?

Geplaatst: 07/12/2014 in sport
Tags:, ,

Zondagmiddag,

Goed begin!

Goed begin!

Begin september ging er weer groep Start to Runners van start om zich het lopen eigen te maken. Na 7 weken was het zo ver dat ze hun testloop hadden over een afstand van 3 km. Niet allemaal slaagden ze erin. Gaandeweg de 7 weken vallen er mensen af. Je kunt het draaien of keren zo je wilt maar het gebeurt gewoon. Daar moet je las organisatie wel bij stilstaan maar zo heel veel kun je daar niet aan doen.
Maar voordat de groep die de testloop wel uitliep ons de vraag kon stellen hadden we al lang een aanbod gedaan. Nog eens 7 weken door trainen om de stap te maken van 3 km naar 5 km. Niet de hele groep maakt daar gebruik van. Ik zou bijna zeggen gelukkig niet want het is toch altijd een hele kunst om deze groep, qua trainersbezetting, goed te begeleiden.
Vorige week zaterdag liepen ze hun 5 km. wedstrijdje.
Ook hier voor dat ze de vraag kunnen stellen: “hoe nu verder”? Leggen we uit dat een lidmaatschap aangaan bij onze club zo gek nog niet is. Als het al zo is dat een gewoonte je na 3 maanden hebt eigen gemaakt dan is het logisch dat je verder wilt. Iedere trainer van welke groep dan ook stelt zich de vaag: “hoeveel zouden er bij ons in de groep instromen”? Op woensdagavond was er eentje aanwezig. Beetje  magertjes!
Dus je snapt wel dat ik razend benieuwd was naar het aantal instromers op zaterdagmorgen.
Uiteindelijk waren er gisteren 13 mensen die op zaterdagmorgen willen aansluiten. Dat zijn aantallen waar je bijna meteen een trainer voor moet bijzetten terwijl we deze groep al met drie man begeleiden. Dat wordt weer oefenen met namen.

Dan vanmorgen de bostraining. Of Sinterklaas er iets mee van doen had dat weet ik niet maar hier was de groep minder groot dan dat we gewend zijn. Ook hier waren er twee instromers. Hun eerste bostraining ooit. Het begin was best fris. Er stond een koud windje maar eenmaal op gang valt het altijd weer mee en toen de kern ging draaien duurde het niet lang of de jasjes vlogen weer uit.
Twee heerlijke trainersdagen.

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.