Derde Kerstdagloop!

Geplaatst: 28/12/2014 in sport
Tags:, ,

Zondagmiddag,

CAM00222Als je de weersvoorspelling van vrijdagavond moest geloven dan zou heel Nederland op zaterdag veranderen in een chaos. Mijn gedachten gingen uit naar de Derde Kerstdagloop in Arnhem. Het zou dan zo maar kunnen dat de organisatie moest besluiten om andermaal deze loop af te gelasten. Maar niet vooruitlopen op wat zou kunnen gebeuren eerst maar eens afwachten wat er precies gebeurt. Hoe dan ook voor dat ik op zaterdag naar Arnhem zou vertrekken moest er in elk geval een training verzorgd gaan worden voor de zaterdaggroep. Ik zeg expres niet een baantraining want dat zou met sneeuw niet aan de orde zijn.
Als ik dan op zaterdagmorgen wakker ben en naar buiten kijk zie ik het al. Wit. En aan de takken te ziek ook echt zwaar wit.Met mijn ingepakte sporttas op de fiets naar de baan. Gemakkelijk gezegd maar minder vlug gedaan. De wind pal in mijn gezicht en de weg aardig glad. Meteen al een avontuurlijk tochtje.
Het zal mij benieuwen welke mensen er allemaal zijn. Het spreekt voor zich dat mijn beide collega’s er ook al vroeg zijn. We spreken af dat onze training vandaag in het park zal zijn. De baan willen we zoveel als mogelijk is maagdelijk houden dan kun je veel gemakkelijker een paar banen schoonmaken dan als de baan belopen is.
De koffie en de vlaai na afloop van de training liet zich vlotjes naar binnenwerken.

Dit is geen "selfie" dit is een "elfie"

Dit is geen “selfie” dit is een “elfie”

Mailtje van de organisatie Derde Kerstdagloop ligt eruit. Geen garantie voor optimale veiligheid. Hoef ik ook niet meer te twijfel om te gaan rijden of niet. Die twijfel was er alleszins.
Als ik weer eenmaal thuis ben komt er een berichtje op facebook voorbij. Om twee uur verzamelen bij de Vrije Teugel voor een loopje over Bedaf doe je mee? Daar heb ik wel oren naar. Met een tiental lopers/loopsters van start. Het aanloopje over de verharde weg gaat het al mis. Een auto rijdt vol door een plas en wij lopen net op gelijke hoogte. Nat!!

Poeskespad op en de eerste bult met los zand naar boven. Glad? Nee..naar boven niet maar naar beneden is een ander verhaal. Wat een grenzeloos mooi loopje van een uur was dat. Onderweg hoorde een dame tegen haar buurvrouw zeggen: “daar krijg je conditie van”. Ik dacht er iets anders over. Als je hier zo loopt dan heb je al een goeie conditie anders loop je hier niet.
Als er dan meteen na afloop ook nog een lekker bekertje glühwein ingeschonken wordt dan zeg ik een waardige vervanging van de derde kerstdag loop.

Van morgen in het bos was het anders. Noodgedwongen moesten we uitwijken en de verharde weg op. Met een prachtig winterzonnetje erbij ook niks mis mee.

Als je mee wilt op 22 februari vul dan even de lijst in. Weet ik waar ik aan toe ben. Als je klikt op de foto in de linkerkolom kom je bij het aanmeldingsformulier.

Advertentie
reacties
  1. […] Derde Kerstdagloop! […]

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.