Goed begin?

Geplaatst: 01/01/2015 in sport
Tags:, , , ,

Nieuwjaarsdag,

Verblindend zo'n zon van voor. Mooi laten zo.

Verblindend zo’n zon van voor. Mooi laten zo.

Ook op nieuwjaarsdag raakt mijn interne wekker niet van slag. Om half zeven wakker. Opstaan en een bakkie doen. gisteren dus niet gelopen dat schreeuwt om vandaag de openingsdans te doen op de eerste dag van het jaar.
Toch maar wachten totdat het licht is. Om en nabij 8.30 u. trek ik de deur achter me dicht en ik zie wel wat het wordt. Koud, fris en een beetje wind. Het heeft ook gevroren sommige stukken stoep zijn glad. Even uitkijken anders zou 2015 wel een heel slecht kunnen beginnen. Maar al snel ga ik het verharde pad af en loop langs het onverharde deel langs de Leijgraaf. Een setje aalscholvers, ja die zitten tegenwoordig ook in Noordoost-Brabant, vliegt weg voor me. Jammer het was niet mijn bedoeling om ze te storen.
Het zonnetje komt erbij. Gaat een mooie morgen worden verwacht ik. Ondertussen ben ik al Bedaf opgedraaid en kom in het mooiere deel van mijn rondje. In de verte komt een loper me tegemoet. Ik zie onmiddellijk aan het postuur en loopstijl wie het is. 5′ ben je al snel kwijt met even bijkletsen.
Bovenlangs over de heuvelrug op het smalle pad twee mtb-ers. Ze staan te kijken welke kerktorens ze allemaal kunnen zien. Die gaan nog wel verdwalen. Richtingsgevoel laat duidelijk te wensen over;-)

Dan in de verte een loopster. Huh…Maria mijn vaste loopmaatje van de dondermorgen. Nou ja… we hadden ook niks afgesproken om eventueel samen te gaan. Uiteraard zijn we samen verder gegaan. Samen ook even het Bedafcross rondje gelopen. Het spreekt voor zich dat je wat bevestiging zoekt van je werk op oudjaarsdag. Goed bevonden met het predicaat: “mooi rondje”.
Maria wil via een bepaalde route naar huis lopen maar dat houdt wel in dat we de hele heuvelrug nog eens over mogen.
Na twee uur en ruim 18 km op de teller weer terug bij mijn huis. Ik denk niet dat er veel betere manieren zijn om een fonkelnieuw jaar te beginnen.

 

Advertentie
reacties
 1. djaktief schreef:

  Half zeven op nieuwjaarsdag. Toen lag ik er pas een uurtje in, maar ik heb ook wel gelopen op nieuwjaarsdag hoor. Geen beter begin dan een loopje net wat je zegt. Beste wensen voor een goed loopjaar Tiny.

  Groetjes,

  Dorothé

 2. Ruth schreef:

  Uden is echt wel een sportief dorp. Ik kwam om 8u30 geen enkele sportieve ziel tegen bij mijn eerste rondje 😉

 3. Deborah Hamar schreef:

  De beste wensen voor het nieuwe jaar.
  Dat het een mooi sportief hardloop jaar mag worden!!

 4. Elsa schreef:

  Wat grappig dat je Maria dan zo tegen het lijf loopt.
  Lijkt me een prima begin van het nieuwe jaar!

 5. Kitty schreef:

  Allereerst nogmaals de beste wensen voor jou en de familie! Dat 2015 een heel mooi jaar mag worden!!
  Wat een mooi rondje en als dat de voorbode is voor het nieuwe jaar zeg ik laat maar komen!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.