Mooi rondje!

Geplaatst: 11/01/2015 in sport
Tags:, ,

Zondagmiddag,

In de bloemen.

In de bloemen.

Gezien de overvloedige regen van de afgelopen dagen is het lastig om een redelijk droog rondje te vinden om met de groep een bostraining te doen. Ik was wat vroeger in het bos om te zien of hetgeen ik in mijn gedachten had ook wel uitvoerbaar was. De aan loop er naar toe met een beetje kunst en vliegwerk ging redelijk goed. Mijn gedachte was om het rondje van de Heuvelrugcross te doen met allerlei oefeningen een korte inspanningen tijdens het rondje. Je moet weten dat er een paar bultjes inzitten weliswaar niet al te hoog of al te steil maar als je er 6 keer rond moet dan gaan ze wel tellen. Dat rondje dat had ik gekozen.

Ik kan me nog herinneren van de beginjaren ’80 waren we met een 10-tal recreanten die redelijk aan elkaar gewaagd waren. De vorm van de dag besliste wie er die dag als eerste over de finish ging. Al weken van te voren ging het er al over. Bij de heuvelrugcross….dan!!!
Die bewuste keer aan de start en een drietal van mijn “concurrenten” gingen van start of hun leven er van afhing. Afgesproken werk dus!! In elk geval ik moest echt alle zeilen bij zetten om het gat niet al te groot te laten worden. Het lukt me even later om de aansluiting te vinden. In de voorlaatste ronde moest ik toch weer even een gaatje laten vallen. Moest echt op mijn tanden bijten om het gat niet te groot te laten worden. In de afdaling richting finish de laatste ronde in. Die afdaling die gaf me wel vertrouwen. In die laatste ronde net voor de afdaling ging het nog even naar boven en ik zette daar stevig aan en passeerde ze alle drie bij het naar beneden gaan. Ik hoorde ook drie vloeken achter me en met nog 100 m rul zand kwamen ze er ook niet meer bij. Je snapt dat deze cross nog lang het onderwerp van gesprek was.

Toen we vanmorgen op die bewuste afdaling oefende om zo goed mogelijk naar beneden te gaan vertelde ik dit verhaal nog eens. Nee…. van mijn “concurrenten” van destijds loopt er niemand meer.

Na de training bij de thee kreeg ik van de groep nog een mooi bosje bloemen vanwege mijn verjaardag.

Advertentie
reacties
 1. Deborah Hamar schreef:

  Leuk, dit soort verhalen over vroeger 🙂
  En natuurlijk van harte gefeliciteerd met uw verjaardag. Dat er nog een hoop gezonde hardloopjaren bij mogen komen!!

 2. Elsa schreef:

  Haha, als drie honden vechten om een been…
  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

 3. djaktief schreef:

  Van harte proficiat dan ook van mij Tiny en nog vele gezonde loopjaren gewenst.

  Groetjes,

  Dorothé

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.