Weer iets langer!

Geplaatst: 20/01/2015 in sport
Tags:,

Dinsdagmiddag,

geboorteplaats

geboorteplaats

“Gaan we vanavond richting Odiliapeel?” Was de strekking van het mailtje dat ik in de loop van de middag kreeg van een van de lopers die op maandagavond mee op stap gaat. Hij vraagt dat niet zo maar. Als ik zijn vraag bevestig dan weet ik dat hij vanaf zijn woonplaats, Volkel, naar de club komt gelopen en draait dan als wij weer bijna rond zijn naar zijn huis. Loopt hij ongeveer even lang als wij. Hoeft hij niet meer vanaf de club weer naar huis. Efficiënte tijdsindeling.

Het voordeel om een rondje te kiezen richting Odiliapeel is dat je iedere keer een stukje verder door kunt. Iedere week komt er dan een lusje bij. Voor een ander deel van de groep die pakt een afslag eerder en die lopen weer iets korter. Een nadeel is dan wel dat bij een wind uit het westen dat we op de terugweg de wind wat tegen hebben. Och zo valt er van ieder rondje wel wat te zeggen.
Maar van de wind hadden we gisteren absoluut geen last. De omstandigheden waren echt goed om te lopen.

Zelf loop ik er ook graag want hier in dit gebied ben ik opgegroeid. Ik zeg opgegroeid en ik zeg niet groot geworden. Ondertussen is wel het een en ander veranderd. Alle zandpaden van destijds zijn nu geasfalteerde landweggetjes met amper verkeer dus ook nog redelijk veilig te belopen en je hoeft er niet trottoir op en af.
Uiteindelijk weer terug na 101′ van de beoogde 100′ die op het schema stonden. Nog een paar weken verder en zijn we op 2 uur. De beoogde lengte om in het voorjaar een halve marathon te kunnen lopen.

Afgeladen vol;-)

Afgeladen vol;-)

Ben ik vanmorgen even boodschappen doen kom ik meneer Janssen tegen die nooit verlegen is om een praatje. Hij vroeg me hoe het met mijn lopen ging en nog voordat ik antwoord kon geven zei me:  “bij mij  gaat het voor geen meter meer want ik kan nog geen 5 km meer lopen binnen 35′  ik ben altijd bang dat er mensen voor me gaan stoppen en me vragen of dat het wel goed met me gaat want zo langzaam ben ik ondertussen. En ik houd al mijn km’s bij en dat doe ik al een paar jaar want ik wil het hele aftakelingsproces meemaken”

Dan pas krijg ik de gelegenheid om ook iets te zeggen. Je moet wel weten dat meneer Janssen inmiddels 78 is. Dat zet zijn betoog in het juiste perspectief. Zie hem naderhand met een paar zware boodschappenassen aan het stuur naar huis fietsen. Heerlijke man!

Advertentie
reacties
  1. djaktief schreef:

    Geweldig 78 en nog rennen…. daar ben jij nog een jonkie bij 😉

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.