Valt vaak wel mee!

Geplaatst: 29/01/2015 in sport
Tags:

Donderdagmiddag,

Een deel van ons zwerfgebied!

Een deel van ons zwerfgebied!

Sjan en ik zaten gisteren aan tafel en de regen kletterde door de wind tegen de balkondeur. Dat gebeurt niet zo vaak. Ze keek me aan aan zei: “het zal vanavond niet druk gaan worden op de training”  Nou kan me het weer gestolen worden de trainingen gaan altijd wel door maar om nou te zeggen dat het er heel aantrekkelijk uitzag om een paar uur op de baan bezig te zijn nou nee…dan zijn er betere condities denkbaar. In elk geval kom ik nagenoeg droog bij de baan aan. Alles donker? En de jeugdgroepen dan? Ik verwacht dat de jeugdtrainers er niet dezelfde standpunten op na houden dan mijn collega’s en ik.
En inderdaad Sjan had wel enigszins gelijk de groep was wat minder groot. Maar ook vanavond hadden de thuisblijvers ongelijk. Prachtige loopomstandigheden. Droog niet erg koud en een stevige wind om wat extra’s te kunnen geven. Even zo goed deed ik wel een aantal 400-tjes mee met een paar groepjes. Warm blijven toch. Tijdens het naar huis fietsen trokken ze de hemelsluizen weer open. Geluk? Wie zal het zeggen.

Hé ouwe een beetje doorlopen je raakt achter!

Hé ouwe een beetje doorlopen je raakt achter!

En dan vanmorgen onze gebruikelijke duurloop. De voorspellingen allerbelabberdst, regen, hagel, sneeuw, storm. Geen treinen code oranje!! Het was een stuk donkerder dan vorige week toen we om 8.30 u. vertrokken. We gingen een aanloop doen van iets meer dan aan half uur om nog een drietal lopers op te pikken die wat minder lang mee wilden. Gaandeweg werd het lichter de bewolking dunner en geloof het of niet op sommige delen scheen zelfs een zonnetje. De “code oranje” scheen lekker tussen de boomtoppen door. Dat het het links en rechts wat modderig was dat neem je op de koop toe. Je mag tenslotte onderweg ook wel wat ontbering hebben. Maar eerlijk is eerlijk we hebben onderweg ook sneeuw en hagel gehad. Alles bij elkaar nog geen twee minuten. Maria en ik hebben onze loopmaatjes na 90′ weer op hun startpunt afgeleverd en wij mochten nog een km of 5-6 door naar huis. Niet meer de allerslechtste paadjes opgezocht.

Samengevat twee trainingen waarbij de voorspellingen absoluut hartstikke slecht waren en eigenlijk prima weer gehad. Iets met hete soep en opgediend?

 

 

Advertentie
reacties
 1. Elsa schreef:

  En zo had ook ik prima weer bij m’n rondje gisteravond. Net droog, fris en een stevige wind. Ik kijk vaak alleen naar het weer om te zien welke kleding ik aan moet trekken.
  Al kan hagel op je kop toch wel even pijnlijk zijn.

 2. djaktief schreef:

  Tiny, ik moet je eerlijk bekennen dat ik gisteren overdag thuis ben gebleven en op de hometrainer ben gekropen toen het met bakken uit de hemel bleef komen, maar meestal valt het wel mee.

 3. Kitty schreef:

  Je hebt gelijk!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.