De Heuvelrugcross!

Geplaatst: 01/02/2015 in sport
Tags:,

Zondagavond,

Ja...dit is glad. Spekglad!

Ja…dit is glad. Spekglad!

Mijn loopweekend begon zaterdagmorgen op de fiets. Ja…loopweekend op de fiets anders kom ik niet op de baan. En dat scheelde amper niks of ik kwam er met de fiets ook al niet. Op grote stukken spekglad. Dat beloofde niet veel goeds voor de baan. Dus het werd een training in het park. Een uiterst zonnige wedstrijdvoorbereidingstraining voor de cross van vandaag. De heuvelrugcross. De derde cross in een serie van 4.
Na de training de aanhangers met materialen laden en naar het bos om de finishfuik te maken en de verschillende rondje te voorzien van linten en afbakening.

En dan vanmorgen. Niks glad alleen een hoop regen. Dus al nat voor ik bij de club ben. Om precies 8.30 u. zijn we met een team van 8 mensen om de rest op te bouwen. Start-en finish vlaggen positioneren. Start en finish liggen in dit geval 100 m uit elkaar anders is het startgebied te krap.

Inschrijftent opzetten. Aggregaat aansluiten. Laptops en printer installeren. Het geluid voor muziek en de speaker.

een plaatje van vorig jaar. Dit jaar liep ik met nr 2 (foto Toon)

een plaatje van vorig jaar. Dit jaar liep ik met nr 2 (foto Toon)

De eerste start is om 10.00 uur dus de deadline dat alles moet werken en klaar zijn. De eerste hulp besteden we altijd uit aan een bedrijf dat gespecialiseerd is bij dit soort evenementen. In dit geval komen ze met een elektrisch aangedreven karretje om op iedere plek van het parcours te kunnen komen.
Ruim op tijd klaar en wonder boven wonder het is droog geworden, de bewolking breekt open en een waterig zonnetje begint deze zondag een beetje kleur te geven.
Begin ik met mijn eerste rondje in te lopen. Meteen ook een parcourscontrole.
Na de jeugdgroepen zijn wij aan de beurt. Drie rondjes heb ik dan gehad. Ik mag er nog 7.
Start erg rustig want ik wil me vandaag zeker niet over de kop lopen. De Sallandtrail is het hogere doel. Na bijna 10 km en 51’ga ik de finish over.
Nadat de laatste loper over de finish is dan moet er ook weer opgeruimd worden en geloof het of niet om 13.00 u ben ik weer thuis en liggen alle materialen weer in de schappen. Behalve de tent die moet nog drogen.
Het blijft een mooie cross dat Heuvelrugrondje!!

Advertentie
reacties
  1. djaktief schreef:

    51′ op dat parcours vind ik toch wel straf hoor!

    Groetjes,

    Dorothé

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.