Veiligheid bij wedstrijdjes!

Geplaatst: 08/02/2015 in sport
Tags:, ,

Zondagmiddag,

Hun Logo

Hun Logo

Bij het organiseren van wedstrijdjes is de veiligheid van de lopers een groot goed. Als wij een paar jaar geleden een wedstrijd hadden dan probeerden we binnen de club een aantal EHBO-ers te mobiliseren. Voor een incidenteel wedstrijdje was dat nog wel te doen maar je kunt ook bij die vrijwilligers van de club niet te vaak aankloppen want ook zij zijn vaak erg druk met van alles en nog wat. Dus dat werd steeds lastiger. En je wilt toch niet als organisatie naderhand als er onverhoopt iets aan de hand zou zijn het verwijt krijgen dat er geen fluit van klopte.
Vanuit mijn brandweer verleden kende ik een paar collega’s die een aantal jaren geleden een bedrijf zijn opgestart om bij evenementen die veiligheid te waarborgen.
Onze wedstrijdorganisatie is in gesprek gegaan met hun en zij waarborgen nu bij al onze wedstrijden de veiligheid en de hulpverlening. Oké… er hangt een prijskaartje aan maar alles liever dan een risico lopen.

alles aan boord

alles aan boord

Afgelopen zondag bv bij de heuvelrugcross dan komen zij met een ambulance met alle apparatuur aan boord. Daarachter hangt een aanhanger met daarop een elektrisch aangedreven soort van quad en ze kunnen met dat ding echt iedere plek van het parcours bereiken.
Afgelopen zondag kwamen ze twee keer in actie. Twee keer dat er iemand met een voet omsloeg over een wortel. Als dat achterin op het rondje gebeurt dan is het maar wat lastig als je terug zou moeten strompelen al dan niet ondersteunt. Nu rijd de quad ter plaatse en je krijgt meteen de hulp die er nodig moet zijn.

Niks te strompelen, niks te ondersteunen. Gewoon rustig zittend vervoerd worden. Nu ben je als organisatie aardig ingedekt. Altijd een hele geruststelling.

Hiermee kun je op alle plekken komen!

Ik kan het helemaal begrijpen als een grote organisatie hun evenement afgelasten als de hulpverleners niet kunnen garanderen overal te kunnen komen om welke reden dan ook.

Advertentie
reacties
  1. adwinmathon schreef:

    heuvelrugcross ik heb daar ook aan mee gedaan
    het hele verhaal, is te lezen op hardloop brabant wedstrijden (facebook)
    https://www.facebook.com/groups/598162686977744/

  2. Elsa schreef:

    Dat hebben jullie goed geregeld Tiny!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.