Wisselvallig!

Geplaatst: 21/03/2015 in sport
Tags:, , ,

Zaterdagmiddag,

Beter mee verlegen dan om verlegen!

Beter mee verlegen dan om verlegen!

Als het winter is dan weet je gewoon dat je voldoende kleding aan moet doen. Voldoende laagjes zodat je, als het onverwacht warmer wordt,  iets uit kunt doen. Vaak is het ook nog zo dat je duurlopen nog wat minder lang zijn dan dat nu het geval is.
Nu dus….zo vroeg in de lente en met lange duurlopen dat kan kwakkelen zijn. Soms vertrek je met een zonnetje maar voor je een paar uur verder bent ben je 3-4 keer overvallen door een bui met wind of regen. Als vertrekt met het zonnetje doe je vaak net voldoende aan om het niet te warm te hebben. Gaat de zon weg en maakt die plaats voor een bui dan keldert de temperatuur meteen met een paar graden. De gevoelstemperatuur al zeker.
Die wisselvalligheid dat zijn nekkenbrekers. Door het lager worden van de temperatuur kost het je gewoon een paar hartslagen extra om op temperatuur te blijven. Door die paar extra slagen wordt de verbrandingsverhouding tussen vet en koolhydraten ook enigszins anders en daar heb je niet op gerekend. Loop je normaal dezelfde duurloop op wat water en een paar gels daar heb je nu niet genoeg aan. De laatste km’s van zo’n duurloop worden dan wel erg zwaar en zeker als het tempo aan de hoge kant is. Het is niet dat de vorm er vandaag niet zo is maar veel meer dat je  niet genoeg energie in huis hebt. Ongelooflijk slecht kan het dan zijn en ongelooflijk koud!

Vlug bijtanken en een warme douche of bad en het het slechte gevoel snel vergeten. Want het lag minder aan jou dan aan de wisselvalligheid van de omstandigheden.

Advertentie
reacties
  1. […] – geheel tegen mijn gewoonte – nog een paar handschoenen mee. Ik had nl. onlangs bij trainer Tiny gelezen over een hogere hartslag door de kou en ik dacht dat ik daar dus geen energie aan wilde […]

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.