Nog geen lente!

Geplaatst: 31/03/2015 in sport
Tags:,

Dinsdagmiddag,

De meeste plassen zie je niet. Het wil niet zeggen dat ze er niet zijn.

De meeste plassen zie je niet. Het wil niet zeggen dat ze er niet zijn.

Als eind maart de klok verzet is dan verkast ons startpunt vanaf De Keien Atletiek naar het bos bij Naat Piek. De eerste keer altijd te beginnen met een uur.Welke kleding ik aan zou doen daar hoefde ik in elk geval niet lang over na te denken. Gewoon mijn winteroutfit met muts en handschoenen. Ik weet het…ik ben een koukleum.
Als ik even voor de 19.00 u. bij Naat Piek ben is het er nog niet druk. Even later is het wel anders. Op stap met een groep van 30 mensen. Dat gebeurt niet zo vaak op maandag.
Een rondje Maashorst of beter nog een rondje Slabroek. Met de route in mijn gedachte gaan we van start en nog geen km gelopen lopen we tegen een nat stuk. Twee keuzes.. of we draaien om of we gaan er dwars doorheen. Mijn twijfel is niet groot maar of dat het voor iedereen zo geldt dat weet ik ook niet maar ze volgen wel allemaal door de plassen van op sommige plekken meer dan enkeldiep. Het vernattingsproces van de Maashorst komt in elk geval goed op gang.

Ook de paden zijn wat nat( Foto Peter)

Ook de paden zijn wat nat( Foto Peter)

Even verderop duiken we het bos in over een vorig jaar opnieuw aangelegd meanderend pad. In elk geval droger op een paar plekken na dan. Zie de foto van Peter. Zo slingeren we naar de Blokhut annex Roestbak.
Hier gaan we een heuvelruggetje op. Een singletrack met wat kuilen en gaten en wat modder. Springen uitkijken en inschatten. Nee….veel tijd om rond te gapen is er niet. Dat kan op het volgende stuk over een heidegebied wel iets gemakkelijker. Ik zie hier ook nog kans om een plaatje te maken van een mooi kleurig lint van lopers.
Als we het volgende heuvelruggetje gehad hebben is het de hoogste tijd om de kop weer op huis aan te zetten anders zijn we zeker niet met een uurtje terug. Onze terugroute gaat niet meer door het natste gedeelte.
Iets meer dan een uur onderweg geweest. Volgende week maandag is het Tweede Paasdag dan lopen we niet in de avond maar vertrekken we ’s ochtends om 9.00 u. Ben benieuwd of we dan ook weer met 30 man zijn. Het kan ook zo maar zijn dat er afhakers zijn.

Op zulke stukken krijg je geen natte voeten!

Op zulke stukken krijg je geen natte voeten!

Advertentie
reacties
  1. […] route die we zouden gaan lopen. Was het een paar weken geleden nog zo dat we een begin hadden met natte voeten en daar zou ik nu eens willen lopen of het nu ook nog zo nat was. Met een groep van iets meer dan 20 […]

  2. Edwin van den Broek schreef:

    Nu mijn schoenen weer bijna droog zijn probeer ik a.s. 2e paasdag er bij te zijn. Lijkt me leuk om een keer mee te lopen.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.