Niks meer aan te doen!

Geplaatst: 12/04/2015 in sport
Tags:,

Zondagavond,

Erasmus(foto Ayse Gur Oren)

Erasmus(foto Ayse Gur Oren)

Wakker worden op deze zondagmorgen. Een gewone zondag? Nee…eigenlijk niet. Ja…er is een bostraining maar als die training eenmaal aan de gang is dan is ook de marathon van Rotterdam van start gegaan. Een marathon die kennelijk bij recreanten een grote aantrekkingskracht heeft.
Zelf ga ik daar niet meer van start want de drukke stadsmarathons laat ik mooi aan mij voorbijgaan. Maar er staan een aantal mensen aan de start waar ik het schema voor geschreven heb. Een paar van onze club maar ook een 5-tal van zomaar ergens uit Nederland.
In de voorbereiding kun je best nog een aantal dingen sturen. Omvang bijstellen als er een pijntje op komt dagen. Een schema aanpassen als de omstandigheden wat veranderlijk zijn. Maar in tegenstelling tot een coach van een team kun je niet ingrijpen in de wedstrijd. Een teamcoach kan nog een speler wisselen of van tactiek veranderen je hebt dan nog de kans om wat te sturen. Maar is een loopwedstrijd eenmaal van start gegaan kun je alleen maar afwachten of iemand zich aan de opdracht houdt of  het weer zo is zoals je ingeschat hebt. Is de vorm van de dag er die je gedacht had?
Je hebt alleen maar af te wachten. Bij sommige wedstrijden is het gelukkig wel mogelijk om een beeld te krijgen van wat tussentijden. Maar dan nog is er niks te sturen. Ik vind dat altijd enorm spannend.
Als dan de uitslagen binnendruppelen… euforie…blijheid maar ook teleurstelling soms. Je hebt dan wat imago deuken er uit te kloppen.
In de loop van de week hoor ik de verhalen en de belevingen wel. Spannend? Ja…Leuk? Ja!!

Advertentie
reacties
 1. djaktief schreef:

  Je hebt het er maar druk mee Tiny,

  Hij was weer mooi Rotterdam, maar inderdaad wel heel druk. Toch is Rotterdam een behoorlijk groene marathon in vergelijking met andere grote stadsmarathons hoor (zeker na de laatste wijziging in het parcours).

  Groetjes,

  Dorothé

 2. Elsa schreef:

  Spannend, zo’n dagje. Ik heb hier ook wat tussentijden langs zien komen, voordat uiteindelijk alle bekenden gefinisht waren. Werd er zelf ook blij van, al heb ik niet eens iemand geholpen bij de voorbereiding.

 3. Rene schreef:

  Evalueren kan natuurlijk wel, naderhand. Wellicht is wanneer het niet is gelukt nog belangrijker dan wanneer de missie is geslaagd. Bij falen is immers een leermoment mogelijk. Het aankaarten van zo’n leermoment is lastig; het dient met takt te gebeuren. Op momenten als deze zal het nut van een loopjournaal blijken. Ging het ergens fout in de voorbereiding en hoe kan dat de volgende keer voorkomen worden, als het voorkomen kan worden? Veel wijsheid toegewenst, Tiny!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.