Twijfelaar!

Geplaatst: 14/04/2015 in sport
Tags:, , ,

Dinsdagmorgen,

deze foto is van vorig jaar al.

deze foto is van vorig jaar al.

Als het om een wedstrijd gaat dan heb ik dat minder dan dat het een training betreft. Bij een wedstrijd neem ik kleding mee zodat ik niet voor één gat te vangen ben. Een set lang en een set kort. Even voor de start bepaal ik of het een lange dan wel een korte broek wordt. Over het shirt denk ik vaak iets langer na. Alleen een singlet dan moet het wel lekker voor warm zijn. Korte of lange mouwen bij het shirt is bij wat lagere temperaturen de vraag. Waarbij ik wel in gedachten blijf houden dat ik van een shirt met alnge mouwen korte kan maken maar niet andersom. Nee…mouwstukken die heb ik niet.
Bij een training is het wel wat anders dan ligt het tempo vaak wat lager waardoor je minder warmte ontwikkelt. Voor die keuze stond ik gisterenavond. Wat zou ik doen? Een korte of een lange broek? Ik maakte de keuze om in een korte broek te gaan lopen en eigenlijk bij het wachten tot de vertrektijd had ik al wat spijt. Niet van mijn lange mouwen en zonder jasje maar meer van die korte broek.

Tijd om van start te gaan. Het eerste stuk in de beschutting van het bos waardoor je wat minder last hebt van de wind alhoewel met de bosomvorming sommige stukken wel erg kaal geworden zijn. Vandaag ook gekozen om veel wasbordpaadjes te lopen. Wasbordpaadjes zijn paden die niet al te breed zijn maar waar knippen en kuilen in gereden zijn door motorcrossers destijds en deze paadjes lopen niet erg gemakkelijk je komt nooit in je ritme. Maar een voordeel is wel dat je het er lekker warm van krijgt. Dus spijt van mijn korte broek heb ik absoluut niet gehad. Een paar stukken in het rondje meegenomen waar ik nog niet vaak liep. Hier moest ik me meer verlaten op mijn richtingsgevoel dan dat ik er de weg kende. Nee… ik loop niet met een GPS horloge. Er stond 1:15′ op het programma en precies op tijd waren we weer terug. Bijna 12 km gelopen. Een heerlijk rondje met korte broek. Volgende keer ook maar weer eens met korte mouwen proberen. Niet alles tegelijk willen.
Bij het naar huis rijden verdween een prachtig grote zon achter de horizon.

Advertentie
reacties
 1. Rene schreef:

  Bij wedstrijden heb ik met singlet en vlinderbroekje rond het vriespunt gelopen. Bij de training hangt het van de inhoud af. Sommige trainingen zijn zwaarder dan een 10 km wedstrijd, qua belasting, maar uitgespreid over meer tijd, maar toch intensief genoeg voor wedstrijdtenue. De meeste trainingen zijn rustig en dan draag ik iets meer dan een wedstrijdtenue. Waar ik dus niet van houd is trainingen die een allegaartje zijn, waar je je niet op kunt kleden, omdat intensieve stukken worden afgewisseld met lange perioden van herstel. Dat is altijd kou lijden, ongeacht de weersomstandigheden. Sommige trainers hebben een sadistisch trekje, zo lijkt het.

 2. Wendelien schreef:

  Het was gisteravond prachtig. De wind ging rond 20.00 u liggen en het was genieten. Op het water, in de boot. Ik had gekozen voor lang/lang. En 2 laagjes zelfs. Geen spijt, want het water is nog frisjes. En ik zat achter iemand die me behoorlijk nat maakte met haar inpik. Niet erg, hoort erbij. Daarna wel snel douchen en weer warm worden.

 3. djaktief schreef:

  Als ik twijfel kies ik altijd voor minder kleding, omdat ik het later toch altijd wel warm krijg. Ik ben nog nooit te koud gekleed geweest, maar ik heb ook een natuurlijk laagje (beetje teveel) om me warm te houden.

  Af en toe laat ik mijn garmin thuis om lekker op gevoel een rondje te lopen.

  Groetjes,

  Dorothé

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.