Maandagavondloopje!

Geplaatst: 21/04/2015 in sport
Tags:, , , ,

Dinsdagavond,

Prachtig beest

Prachtig beest

Toen ik gisterenavond naar Naat Piek toe reed zat ik eigenlijk al bij voorbaat te genieten van het prachtige weer. Ik ben ruim op tijd. Nee… ik ben niet iemand van op het nippertje op tijd zijn. Word ik maar nerveus van. Als je op tijd bent zie je ook iedereen binnendruppelen en heb je in de gaten wie er allemaal meegaan vanavond.
Een paar Rotterdam marathongangers vallen op de klep en gaan voor het eerst weer mee op stap voor een duurloopje. Ook zie ik een paar van die avonturiers die zaterdag door het water en de modder ploeterden. Kortom een bont gezelschap 25 man voor een duurloop van 80′.
Met het rondje dat we gingen lopen in grote lijnen in mijn hoofd van start. Een stuk minder nat dan twee weken geleden toen we in de eerste km al tot meer dan enkeldiep door het water gingen. Sterker nog een aantal paden zijn gewoon al erg stoffig.

Er tussendoor!

Er tussendoor!

Na een paar km al lopen we door een hekje het begrazingsgebied binnen dwars door een kudde Schotse Hooglanders met al veel jonge kalfjes erbij. Even opletten wat er allemaal gebeurt. De beesten keuren je amper een blik waardig maar vorm geen bedreiging voor hun kalfjes anders weet ik het ook niet. Overigens de hele lopersgroep is daarvan op de hoogte. Voorzichtigheid is troef! Vervolgens loopt er ook nog een kudde schapen. Die zijn een stuk schuwer dan de runderen.
En als laatste moeten we ook nog door een groep paardjes die ook in het begrazingsgebied lopen.
Moeflons zijn er op dit moment niet. Of die nog ooit terugkomen dat weet ik ook niet. Het zijn wel prachtige dieren maar heel erg schuw en je krijgt ze niet van kortbij te zien.
In de nabije toekomst worden er waarschijnlijk nog een aantal Wisenten uitgezet om de begrazing nog net weer iets anders te maken.
Wat een heerlijke duurloop. Niet alleen ik maar de hele groep heeft genoten daar ben ik van overtuigd. En geloof me het zal ook niemand boeien of het nou 12 of 13 km’s waren die we liepen.

Advertentie
reacties
  1. Elsa schreef:

    Leuk hoor, al die beestjes. Dat maakt het lopen in dat gebied natuurlijk elke keer weer anders.

  2. Edwin van den Broek schreef:

    Klinkt heerlijk Tiny, eens kijken of ik tijd kan maken om de volgende keer aan te sluiten. Hoe laat vertrekken jullie van Naat Piek?

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.