Lopeloze dag?

Geplaatst: 24/04/2015 in sport
Tags:, ,

Vrijdagmiddag,

Het zonnetje gaat steeds beter haar best doen!

Het zonnetje gaat steeds beter haar best doen!

Vandaag eens geen lopeloze dag in tegenstelling tot de meeste vrijdagen. Maar op alle regels zijn uitzonderingen het is maar welke prioriteit je aan de uitzonderingen hecht. Een aantal weken geleden liet Marinka me weten dat haar knie het niet zo bijster goed deed en dat daarmee haar deelname op 17 mei aan de marathon van Leiden wel eens in het geding kon komen. Een blessure is nooit leuk maar zeker niet als je jezelf een doel hebt gesteld en dat het nu gedwarsboomd wordt door je lichaam. Terwijl je denkt dat je de opbouw heel rustig hebt opgebouwd.

Maar goed met behulp van de fysio en een stevige aanpassing van het schema lijkt dan nu de juiste weg ingeslagen te zijn. Marinka vertelde me dat ze graag eens bij ons in de buurt wilde lopen. Da’s prima ik weet wel een route te kiezen en de tijd is me ook geen probleem. Dus het werd vrijdag 24 april. Logisch dat donderdag 23 april mijn lopeloze dag gaat worden.

Om iets over 9.00 u. is Marinka hier in Uden en na een bakkie en de nodige voorbereidingen heel rustig vertrokken. Op basis van een soort puntensysteem van de pijn aan haar knie hebben we afgesproken om dan gaan te wandelen. Als op een schaal van 0-10 de wijzer uitslaat naar of boven 4 dan wordt er gewandeld. De fysio had ook nog een aanvullende eis “loop niet alles verhard en het liefst niet door het mulle zand”. Niet alles verhard is goed te doen maar nu het in korte tijd heel veel droger is geworden is zandgrond al snel veranderd in mul en los zand. Dus die eis is wat lastiger. Maar goed niet piepen voordat het pijn doet.

Ook plaatjes behoren tot de kwaliteit van een loopje!

Ook plaatjes behoren tot de kwaliteit van een loopje!

Zoals ik al zei heel rustig van start en tot aan 5 km eigenlijk geen probleem tegen gekomen. Als we Bedaf opdraaien dan is het zoeken naar niet al te losse paadjes. Natuurlijk wil ik ze dit gebied laten zien. Ons werkterrein!
Rustig aan vervolgen we onze weg. Soms kleine wandelstukjes. Het lijkt er op dat de wandelstukjes om een opkomend pijntje wat rust te gunnen korter worden. Ook moeten er een paar plaatjes geschoten worden want we willen laten zien waar we liepen.
Het zonnetje is ondertussen ook aardig haar best aan het doen om het een aangenaam temperatuurtje te laten worden. Op iets meer dan 20 km komen we uit het begrazingsgebied bij Naat Piek. Nu zijn er nog ongeveer 5 km te gaan. Door toch enige trainingsachterstand te hebben opgelopen zal ruim 25 km vandaag wel limiet zijn verwacht ik. Tegen de tijd dat we weer bij mij de straat inlopen is het ook aardig genoeg geweest heb ik de indruk. Met de korte stukjes wandelen, plaspauzes en fotomomentjes zijn we ruim 3:15’onderweg geweest.

Vandaag telde niet de snelheid om km’s te maken vandaag telde de kwaliteit van de tijd die we onderweg waren. We waren maar met z’n tweetjes en ik weet zeker dat ik niet de enige was die van dit loopje genoot. Marathon Leiden gaat op GO!

 

Advertentie
reacties
 1. Elsa schreef:

  Dat loopt toch ook lekker, zo op het gemak. En alle tijd om rond te kijken.
  Fijn dat de knie zich nu goed heeft gehouden. Bij knieën wil het inderdaad juist ná de training weleens problemen geven.
  Marinka, heel veel succes bij je marathon!

 2. Marinka schreef:

  genoten heb ik zeker Tiny, geen spijt van de mijl op 7 die ik naar jou deed. Knie houdt zich boven verwachting goed ‘the day after’ en vanmorgen dan ook eindelijk de stap gezet me in te schrijven!
  En René, opstapeling van problemen leidde ertoe dat ik na eerste opbouw tot 30km een stap terug moest doen, gelukkig lijkt dat nu goed uit te pakken. Blij met fysio en trainer die me zo tot hier konden brengen!

 3. tamama74 schreef:

  Wat een mooie blog, en wat boffen we toch dat we pupillen van jou zijn.

 4. Rene schreef:

  17 mei is niet lang meer. Ik hoop dat de knie op tijd herstelt. Wel vreemd dat het nu pas opspeelt en niet eerder in de voorbereiding toen nog veel kilometers in de week gedraaid werden. Enfin, nog een week om het aan te zien, want in de laatste twee weken voor een marathon is het langzaam afbouwen. Als het dan nog niet over is, wordt het meestal uitzien naar een volgende marathon en verder de blessure laten helen.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.