Op het randje!

Geplaatst: 30/04/2015 in sport
Tags:, ,

Donderdagavond,

Mogelijkheden te over!!

Mogelijkheden te over!!

In de loop van de jaren dat ik de training verzorg bij de woensdagavond recreantengroep weet je ondertussen redelijk in te schatten of het een drukke avond gaat worden of niet. De jeugdgroepen trainen niet  in de vakantie. Eigenlijk snap ik niet zo goed waarom niet. Maar goed het is zo. Door diezelfde vakantie weet ik dat er ook menden zijn die niet thuis zijn.Kwam gisteren er ook nog bij dat onze Intersport Superstore een trailrunning clinic verzorgde op Bedaf met een paar redelijk aantrekkelijke aanbieding en mogelijkheden te over om kennis te maken met trailrunning. Ook van de woensdaggroep waren er deelnemers.

Met dat in gedachte en een kern van 14*200 met 100 pauze even wat anders bedenken. Met instemming van mijn collega’s zouden we estafette gaan lopen. De groep random ingedeeld in ploegjes van 5 mensen. We gaan met dat ploegje een 3 km lopen. Ieder teamlid neemt 3*200 voor zijn of haar rekening. Normaal gesproken traint bij ons een recreant nooit boven zijn persoonlijke  omslagpunt. Vanavond dus echt wel. Het competitie element haalt er echt alles uit. Op iedere laatste 50 m zie je de coördinatie naar de knoppen gaan. Daardoor ook de techniek naar de vaantjes.
Ondanks dat we een flink stuk uitliepen een flink wat rekoefeningen deden denk ik dat er vandaag links en recht wel wat spierpijntjes zijn geweest. Voor deze groep was het meer dan een jaar geleden dat we iets soortgelijks deden. In deze zone trainen is niet relevant voor de recreant loper. Hersteltijd te lang en is te blessuregevoelig.

Maar wel leuk om het eens een keertje te doen.

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.