Indrukwekkend!

Geplaatst: 05/05/2015 in sport
Tags:, ,

Dinsdagmiddag,

Gedenkwaardig!

Gedenkwaardig!

Op 4 mei herdenken we diegene die het leven gelaten hebben zodat we nu kunnen genieten van onze vrijheid. Moeten we ook nog lang blijven doen en ook de jongere generaties op het hart blijven drukken dat wat we nu hebben te danken hebben aan wat er destijds allemaal gebeurd is.
Met een behoorlijk grote groep vertrokken we gisteren voor een rustig duurloopje van 90′ bij Naat Piek. Al slingerend door het bos en een stuk MTB-route komen we dan uit op Slabroek met een prachtig stuk heidegebied maar ook met een paar mooie heuvelruggetjes. Die nemen we vandaag zeker ook mee. Ik kreeg al de vraag of ik zondag nog niet genoeg hoogtemeters had gehad. Sommigen verbaasde zich er al over dat ik er überhaupt was en gewoon meeliep. ik moet ook zeggen dat het me amper meer moeite kostte dan op een andere maandagavond. Ik heb al eens vaker gezegd mijn lijf herstelt nog akelig snel.

Lang gerekt lint!

Lang gerekt lint!

Via een nog helemaal intact zijnde trimbaan naar de volgende heuvelrug. Het is qua hoogtemeters dan wel niet zo spectaculair maar het is gewoon een supermooi pad. Met Hemelvaartsdag zit er dit stuk ook zeker in.
Vervolgens een stukje”natte hoek” op weg naar het begrazingsgebied. Net voordat we het gebied in lopen is het 20.00 u. We hadden afgesproken om dan te stoppen en 2′ stilte in acht zouden nemen. Ik had overigens niet verwacht dat dit zo’n indruk op me zou maken en getuige wat een van onze lopers ’s avonds nog op zijn facebookepagina schreef was ik niet de enige.
De eerstvolgende meters die we maakten waren aanmerkelijk stiller dan gewoonlijk.

wasbord

Zo’n bord werd vroeger gebruikt om de was te doen!

Eenmaal midden in het begrazingsgebied loop je midden tussen de Hooglanders en de paardjes. Nog altijd zijn er in de groep bij waarvan de HF behoorlijk naar boven gaat als we er tussendoor lopen. In het laatste stuk nemen we ook nog even het “wasbordpad” mee. Het zal niet zo heel lang meer duren voordat ik nog eens moet gaan uitleggen was een wasbord nou ook al weer was.
Precies op de beoogde tijd terug bij ons vertrekpunt.

Terwijl ik naar huis reed realiseerde ik me dat het toch wel een bijzonder loopje was geweest. Niet alleen genoten van de omgeving en mijn collegalopers maar ook die  2′ maakte indruk.

Lopersvolk klassevolk?

Advertentie
reacties

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.