Nog niet gewend!Het KNMI s

Geplaatst: 12/05/2015 in sport
Tags:, ,

Dinsdagmorgen,

Hartstikke groen

Hartstikke groen

Het KNMI noteerde gisteren de eerst zomerse dag met temperaturen van boven 25 graden. Voor onze duurloop in de avond betekent dat een warm en stoffig karweitje. Voordat ik naar het bos reed dacht ik eens even na over de route die we zouden gaan lopen. Was het een paar weken geleden nog zo dat we een begin hadden met natte voeten en daar zou ik nu eens willen lopen of het nu ook nog zo nat was.
Met een groep van iets meer dan 20 man op stap. Op het “natte stuk” aangekomen krijg je in elk geval geen natte voeten meer alhoewel je merkt dat de ondergrond nog niet helemaal droog is op sommige plekken nog opletten omdat het nog wat schuiverig is.
Ik geloof echt dat de natuur nu bijna op z’n mooist is met al het frisse groen. In hoeveel verschillende tinten? Ontelbaar denk ik. Kom je weer in de buurt van een poel krijg je een gratis concert van kikkers. Kalfjes van Schotse Hooglanders die hun moeder of andere moeders liggen te pesten en als we iets te kort bij komen dan vliegen ze verschrikt terug naar hun eigen moeder.

Stukje Maashorst

Stukje Maashorst

Oké… er lopen in de groep wel een paar dames mee die het niet zo op deze beesten hebben begrepen. Ze mogen dan midden in de groep lopen zodat ze de beesten amper zien. Wat je niet ziet is er ook niet zullen we maar zeggen.
Dan komen we op een stuk waar ik al even niet meer geweest ben en dan merk je dat het gebied in ontwikkeling is. De schrikdraad afrastering staat opeens op een heel andere plek.Het gras is er een stuk dunner en de ondergrond hobbeliger. Er is weer een stuk landbouwgrond aan toegevoegd.
Met nog een halfuurtje te gaan lopen we op een onverharde zandweg zeg karrenspoor met een redelijk breed pas geasfalteerd fietspad er naast. Komt er ons een groep voorbij op skeelers. Op zo’n pad daar kun je wel snelheid maken.

Mooi op de afgesproken tijd weer terug bij Naat Piek en dan merk je eigenlijk pas dat het een zomerse dag was. Je wordt echt van alle kanten lek gestoken door de muggen. Een mooi zwerftochtje van bijna 14 km.
Donderdagochtend maar eens zien wie er mee gaat op een wat langere zwerftocht. Start om 8 uur op de parkeerplaats van het bezoekerscentrum voor een eerste lus van bijna 15 km. Na een korte drink-en eetpauze een totaal andere lus ook van ongeveer dezelfde afstand.

Ik heb er best zin in!

 

reacties
  1. djaktief schreef:

    Dat frisse groen vind ik ook zo prachtig. Mooie beschrijving. Veel plezier donderdag

Reageren? Graag.

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.