Niks lopeloze dag!

Geplaatst: 17/05/2015 in sport
Tags:,

Zondagavond,

Heerlijk weertje!

Heerlijk weertje!

De bostraining begint op zondagmorgen om 9.30 u. In de wintermaanden vind ik dat vroeg genoeg maar als het in de morgen zo’n heerlijk weer is dan kan ik net zo goed alvast een rustig loopje vooraf gaan maken. Dient dan tegelijkertijd twee doelen. Een mooi stukje zoeken voor de groepstraining van een uur later en zelf wat extra genietmeters maken. Want dat staat buiten kijf dat dit meters zijn die tellen.
Ben mooi op tijd terug om de groep mee op sleeptouw te nemen. Nee… vandaag is het niet echt druk een aantal clubgenoten zijn of naar Nijmegen voor de Marikenloop of naar Den Bosch voor de Vestingsloop.
In de kern van de training gaan we een estafette loopje doen. Met groepjes van 5 mensen die ieder op hun beurt een zijde lopen van een rechthoek lopen waarvan de langste stukken rond 150 m lang en en de kops kanten ongeveer 100 m. De afstandjes zijn niet lang de rusten daarentegen wel maar de paden zijn wel hobbelig en los. Doe je dat een halfuur lang dan hakt er dat toch behoorlijk in.
Uitlopen dan en na een sneetje peperkoek een mok thee naar huis, douchen, eten, koffie op naar Nijmegen om te supporteren. Tjeetje wat is het er druk. Ik heb er ook niet helemaal het oog in wie er van onze dames er allemaal van start gaan. Er zijn er wel eens 80 geweest maar ik schat in dat het er vandaag de helft zijn.
Lopen de dames in clubtenue dan zijn ze wel te spotten maar lopen ze in hun nieuwe Marikenloop-shirt dat wordt het lastiger. Ik zag dan ook in de uitslagenlijst dat ik niet iedereen heb gezien. Komt nog bij dat ik ondertussen een telefoontje kreeg van Marinka dat haar marathon van Leiden goed geslaagd was.
En vervolgens zie ik thuis op de uitslagen van Den Bosch dat Sjoukje van de woensdaggroep de winnares is geworden op de 10 km.
Een leuk loopdagje mag ik wel zeggen.

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.