Leudal trailrun!

Geplaatst: 07/06/2015 in sport
Tags:,

Zondagmiddag,

Een maand geleden alweer

Een maand geleden alweer

Sinds de Koning van Spanje, nu net een maand geleden, geen wedstrijdje meer gelopen. Moest er toch maar weer eens van komen. Wedstrijdje op de harde weg? Nee..liever niet. Lang of kort? Zomaar een paar vragen die je jezelf stelt als ergens wilt lopen. Het werd een HM trail in het Leudal. Vroeger met onze jongens daar wel eens in de buurt op vakantie geweest en daar wat gelopen. Dat zal inmiddels wel zo’n 40 jaar geleden zijn. Kon me tenminste me veel herinneren van de omgeving.

Maar goed dus vanmorgen om iets over 8 de deur uit en ruim op tijd in Heythuysen. Startnummer opgepikt en eerst gaan voor een bakkie. Ik wist niet of er clubgenoten ook aanwezig zouden zijn. Even naderhand zie ik een rood Keienshirt en even later ontwaar ik er nog eentje. Ook nog even Melanie gesproken. Zij ging vandaag voor de 10 km. Niet helemaal fit geweest afgelopen week.

Om 10 uur mochten de HM-lopers van start. Ik had er geen idee van wat je er tegen  kan komen dan maar even de kat uit de boom kijken. Met mijn twee clubgenoten lopen we mooi gelijk op naar het 6 km punt waar de eerste drankpost is. Een beker sportdrank en een beker water op het gemak naar binnen. Inmiddels ben ik wel zo wijs dat het tijdsverlies wat je boekt met stoppen om goed te drinken. Dat verlies maak je in de loop van de wedstrijd gemakkelijk weer goed.

Net groot genoeg! Net met de voeten aan de grond.

Net groot genoeg! Net met de voeten aan de grond.

Na de drankpost komen we in een deel van het parcours dat mij wel aanspreekt. Smalle paadjes, omhoog, omlaag, veel boomwortels, manshoge begroeiing. Dit is een heerlijk stuk. Dan voel je ook: “het loopt eigenlijk best wel lekker’ Dat is nou het samenspel van je lijf en van je geest.
Volgende drankpost al weer in zicht. Weer goed drinken ook even een stroopwafeltje er in. Stukje extra energie voor het laatste stuk. Deze drankpost staat vol in de zon je merkt dan pas hoe warm het eigenlijk is. Wij hebben zelf amper in de zon gelopen bijna altijd was er schaduw van het bos. Maar goed ook anders was het knap heet geweest.

Na een paar km na de tweede drankpost denk ik een stuk van het parcours te herkennen van het inlopen daarstraks. Dan is het niet ver meer. Mijn clubgenoot Theo zit 100 m voor me. Na 1:45’32” ga ik over de streep. Paul, mijn andere clubmaat, is er een paar minuutjes later.

Een mooie omgeving om te lopen.

Advertentie
reacties
  1. Ruth schreef:

    zo te lezen precies een heel leuke trailloop! Weer knap gedaan! 🙂

  2. djaktief schreef:

    Mooie run en mooie tijd op trail parcours.

    Groetjes,

    Dorothé

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.