Midzomernacht!

Geplaatst: 21/06/2015 in sport
Tags:, , , ,

Zondagmiddag,

vlag-logo

Nog maar amper 12 uur uur nadat de finish is geweest van een (halve)marathon in Sneek. Het lijkt er in de voorbereiding al wel op dat iedere Fries of Friezin hier aan dit evenement wil deelnemen. Voor mij staan er 4 aan de start die het vandaag zullen gaan doen. Zien of dat ze loon naar werken krijgen. Want dat weet ik wel alle 4 hebben ze er alles aan gedaan wat binnen hun mogelijkheden ligt om te kunnen slagen om hun verschillende doelen te halen.

Super blij stel!!

Super blij stel!!

Zo staan Maaike en Arnoud aan de start voor hun halve marathon een tussentijds doel voor de marathon van New York in 2016!! Zo staat Tamara voor haar halve marathon aan de start. Rotterdam marathon werd voortvarend afgesloten onder 4 uur. Nu maar eens zien waar het schip op de klippen loopt en dan op weg naar de 50 km in Winschoten. Ook aan de start staat Wendelien voor haar tweede marathon. Afgelopen jaar zou ze de Berenloop doen op Terschelling helaas gooide een stevige griep met longontsteking roet in het eten. Florence werd samen met Laetitia als alternatief gelopen en goed gelopen. Maar je weet maar nooit hoe het geweest zou zijn zonder dat ze ziek zou zijn geworden. Vandaag zal het duidelijk worden.

Geconcentreerd maar nog hartstikke ontspannen

Geconcentreerd maar nog hartstikke ontspannen

Een groot nadeel, vind ik dan, van een wedstrijd lopen in de avonduren is dat je de hele dag daarmee bezig bent voordat je uiteindelijk van start mag. Je komt nergens meer aan toe en je wordt steeds onzekerder zelfs kun je nog geen goede inschatting meer maken van wat zal ik eens aandoen. Oké… daar hebben ze dan wel een punt want je start om 19.00 u. en met je HM ben je weliswaar binnen 2 uur terug maar met de hele ben je 4 uur onderweg en loopt het al aardig op middernacht aan en kan het al behoorlijk zijn afgekoeld. Komt nog bij dat tegen het einde van een wedstrijd je aardig door je energie heen bent en er blijft dan weinig meer over om je lijft op bedrijfstemperatuur te houden. Zodoende vliegen er wat kledingadviezen over en weer terwijl zij bovenop de actuele weersituatie zitten en ik op meer dan 200 km afstand. Ik weet niks van de temperatuur daarginds ik weet niks van de wind. En toch wordt er vertrouwd op jouw advies.

Jongedame (oma) W  ziet er nog patent uit!

Jongedame (oma) W ziet er nog patent uit!

Maar goed op een bepaald ogenblik komt dan toch de tijd dat iedereen van start gaat. Uiteraard de HM op een ander punt dan je hele.Als ze een uur onderweg zijn weet ik elk geval al iets want ik kan ze digitaal volgen. Ik denk een redelijke inschatting te kunnen maken waartoe ze allemaal in staat zijn maar ze moeten het nog wel doen. Tot zover ben ik dik tevreden. In de training er altijd al op gewezen om te proberen een strak tempo te lopen zonder al teveel verval. Ook al ligt het tempo nu wat hoger zou dat ook moeten kunnen. Hoppa… weer 5 km verder. Weinig verval. Geeft wel vertrouwen want sowieso kun je op afstand nooit bijsturen. Ik vraag me zelfs af of dat je dat überhaupt vanaf de zijlijn kunt. Je lijf doet het of doet het niet.

Als eerste gaat Tamara over de finish. Zo maar even een PR op de halve met 3′. Even later een dolblije gup aan de telefoon! Dan komt Maaike haar doel was onder 2 uur. Doel bereikt met een winst van 5′. Vervolgens Arnoud met zijn doel om deze HM gewoon uitlopen zonder een limiet aan te gaan qua tijd. Prima gelukt. Een half jaar geleden nooit gedacht om dat te kunnen.
En dan is Wendelien nog onderweg. Ik zie haar tussentijden 20,25 en 30 km. Zo vlak als het ijs in Thialf. Maar ja een marathon begint pas bij 30 of soms nog iets later. Tussentijd op 35 km. Niks verval! Een tijd onder 4 uur zit er nog in mag dan zelfs nog iets inleveren. Volgende doorkomsttijd op 40 km iets ingeleverd maar mag geen naam hebben. Voor de laatste 2 km blijft er nog 15’over om tot de finish te komen.  Het digitale volgsysteem geeft aan 3;57’32”!!
Volgende ogenblik een superblij mens aan de telefoon. Ik hoor haar goed zij mij niet! Maar ongetwijfeld weet ze dat ik haar prestatie superhoog inschat.

Uiteindelijk ben ik best trots zijn op dit sterke Friese kwartet! Alle doelen gehaald. Vanaf vandaag weer op naar de volgende uitdaging.

Advertentie
reacties
  1. Wendelien schreef:

    Wat een leuk verslag door jouw ogen. Ik geniet nog steeds na. Dat blijft nog wel even! De Friezen liepen sterk! Klopt als een bus! Mede dankzij de coach uit Brabant!!! Blij mee

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.