Vaals-Venlo!

Geplaatst: 25/06/2015 in sport
Tags:, ,

Donderdagavond,

Ons damesteam in 2008 met 2 mannen als wegwijzers.

Ons damesteam in 2008 met 2 mannen als wegwijzers.

Zondagmorgen gaat voor de 31ste keer de estafette loop van Vaals naar Venlo weer van start. De teams starten in volgorde van een van tevoren opgegeven looptijd. Na de 4de etappe is er in dezelfde volgorde weer een herstart om de finish in Venlo niet al teveel uiteen te laten lopen. Dan lopen de teams als het ware als een harmonica in elkaar. De afstand is ongeveer 110 km. Ik liep in 1988 de eerste keer mee als estafette nog in de kinderschoenen. Destijds verdeeld in 7 stukken van ongeveer 15 km per deel behalve de 4de etappe dat was de “damesetappe” werd dat toen heel denigrerend genoemd. Liet je op dit traject een man lopen dan kreeg je meteen 10’straftijd opgeteld bij de totale looptijd.
In de loop van de jaren heb ik alle stukken wel eens gelopen. Maar het vaakst liep ik het eerste stuk van het Drielandenpunt naar Wijlre. Een stuk van bijna 16 km. Uiteraard het allereerste deel naar beneden. Maar ook hier ondanks dat het naar beneden loopt is te hard van stapel lopen dodelijk.
Ooit kwam ik in Wittem, een bedevaartsplaats, en struinde ik op volle snelheid dwars door de processie. Ik had even oogcontact met de priester onder zijn baldakijn. Als blikken hadden kunnen doden was ik destijds ter plekke gestorven.

De laatste keer dat ik meeliep was in 2009 met een samengeraapt team van webloggers “Ratatouille”met Danielle als teamcaptain.
Hoeveel teams er zondag van start gaan weet ik niet maar op de hoogtijdagen van deze wedstrijd lag de limiet op 75 teams. In elk geval zijn er van onze club 2 teams.

Een stukje charme is wel verloren gegaan. Nu in het digitale tijdperk is de route te uploaden naar een GPS horloges of anderszins. Toen moest je het doen met een routebeschrijving. Dat wilde wel eens goed fout gaan.
Maar even zo goed blijven estafetteloopje geweldig leuk om te doen.

 

Advertenties
reacties
  1. Daniëlle schreef:

    Kan me herinneren dat ik jouw begeleider op de fiets was en dat je iedereen inhaalde zodat we op een gegeven moment geen lopers meer voor ons zagen. Toen was het toch even zoeken 🙂 Super mooie herinneringen!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.